Prima pagină » Coronavirus » Studiu israelian: Vaccinul Pfizer are o eficiență de 98%: „Rezultatele sunt mai bune decât ne așteptam”

Studiu israelian: Vaccinul Pfizer are o eficiență de 98%: „Rezultatele sunt mai bune decât ne așteptam”

Studiu israelian: Vaccinul Pfizer are o eficiență de 98%: „Rezultatele sunt mai bune decât ne așteptam”

Potrivi unui studiu realizat în Israel, vaccinul Pfizer oferă imunitate în proporție de 98% după administrarea ambelor doze. Studiul, realizat de Sheba Medical Center, a fost făcut pe 102 cadre medicale.

Sheba Medical Center a examinat nivelul anticorpior la personalul medical vaccinat. La o săptămână după administrarea celei de-a doua doze, cercetătorii au descoperit că doar două persoane nu au dezvoltat suficienți anticorpi pentru a oferi imunitate, în condițiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis. Ceilalți o sută au avut un nivel ridicat de anticorpi, relatează timesofisrael.com.

Dr. Gili Regev-Yochay, directoarea unității de epidemiologie a bolilor infecțioase din Spitalul Sheba, a declarat că „rezultatele studiului sunt în concordanță cu experimentele Pfizer și chiar mai bune decât ne așteptam. Vaccinul funcționează minunat”.

„Mă aștept ca rezultatele testelor celorlalți angajați să fie similare”, a mai spus ea.

Veste cumplită despre noua tulpină COVID! „Am subestimat virusul! A găsit o cale să…”

Noua tulpină sud-africană Covid se leagă mai ușor de celulele umane, afirmă cercetătorii. Virusologii spun că a găsit o cale de a evita anticorpii anteriori, rezultați în urma unei infectări cu noul coronavirus.

Anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți în fața noii tulpini, avertizează epidemiologii potrivit Reuters, citat de alephnews.ro.

Infecția anterioară cu Covid nu garantează o protecție mare în fața noii tulpini din Africa de Sud. Medicii pot doar să spere că vaccinurile vor funcționa împotriva acesteia.

Varianta 501Y.V2 a fost identificată de medicii sud-africani în genomică la finele lui 2020.

Aceasta a fost principala cauză a unui al doilea val de infecții naționale cu coronavirus, care a atins vârful dramatic de 21.000 de cazuri pe zi la începutul lunii ianuarie 2021.

Chiar dacă anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, datele arată că noua tulpină nu este „mai severă”, spune însă epidemiologul.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele