Prima pagină » Coronavirus » Studiu: Vârsta părinților, element-cheie în vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Studiu: Vârsta părinților, element-cheie în vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

Studiu: Vârsta părinților, element-cheie în vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

În timp ce oamenii de știință lucrează la dezvoltarea vaccinurile COVID-19, alți cercetători abordează un alt aspect: Odată ce vaccinurile vor fi disponibile, părinții își vor vaccina copiii împotriva noului coronavirus?

Răspunsul: părinții mai tineri sunt mai ezitanți decât cei mai în vârstă referitor la vaccinarea copiilor și a lor împotriva COVID-19.

„Dorința părinților de a se vaccina pe ei înșiși și pe copiii lor împotriva COVID-19 va fi vitală pentru prevenirea răspândirii comunitare a coronavirusului, odată ce un vaccin este disponibil”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Matthew Davis, care este președinte de pediatrie la Northwestern University Feinberg School of Medicine din Chicago.

Părinții tineri, mai puțin probabil să își vaccineze copiii împotriva COVID-19

„În cazul în care vaccinurile COVID-19 sunt aprobate pentru utilizare la copii, vaccinarea tinerilor poate fi integrată în reducerea riscului de transmitere a coronavirusului în școli și grădinițe anul viitor, la nivel național”, a mai explicat specialistul.

Studiul a constatat că 52% dintre părinții cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ar urma să își vaccineze copiii împotriva COVID-19, comparativ cu 67% dintre părinții cu vârsta cuprinsă între 36 și 45 de ani. Cel mai probabil să se vaccineze pe ei și pe copiii lor: părinții cu vârsta de 46 și peste – 69%. În ansamblu, 63% dintre părinți intenționează să își vaccineze copiii și 60% au spus că și ei înșiși o vor face.

Constatările au fost raportate într-o scrisoare de cercetare publicată online recent în medRxiv, un site de internet unde sunt distribuite manuscrise nepublicate despre cercetarea clinică, medicină și sănătate.

Sondajul, realizat în perioada 5-10 iulie, atât în ​​engleză, cât și în spaniolă, a inclus 1.108 de gospodării din Statele Unite. Părinții au fost rugați să evalueze cât de probabil ar fi să își vaccineze copiii.

Părinții cu studii universitare erau mai predispuși să planifice vaccinarea decât cei cu studii liceale sau mai puține. Părinții albi au fost mai puțin susceptibili decât părinții hispanici, potrivit sondajului.

Cercetătorii nu au găsit nicio asociere între cazurile COVID-19 sau ratele de deces raportate de un stat și părerile părinților cu privire la vaccinare.