Prima pagină » Coronavirus » Surse politice franceze: Vaccinarea anti-COVID va debuta în aceeaşi zi pentru toate ţările UE

Surse politice franceze: Vaccinarea anti-COVID va debuta în aceeaşi zi pentru toate ţările UE

Surse politice franceze: Vaccinarea anti-COVID va debuta în aceeaşi zi pentru toate ţările UE
Surse politice franceze: Vaccinarea anti-COVID va debuta în aceeaşi zi pentru toate ţările UE

Consilierul președintelui Franței a anunțat că toate țările UE vor începe vaccinarea anti-COVID în aceeași zi, până la sfârșitul anului.

Potrivit unor surse politice din Franța, toate statele UE vor demara vaccinarea anticoronavirus în acceași zi, până la sfârșitul acestui an. Fiecare stat membru european va beneficia de același număr de vaccinuri, în funcție de numărul locuitorilor.

Potrivit unui consilier al președintelui francez Emmanuel Macron, campania de vaccinare anticoronavirus va începe în aceeași zi „în toate țările europene”.

„Am înţeles că politica privind vaccinurile, vaccinurile pentru toţi, nu este pentru mâine. Realitatea de astăzi sunt vaccinurile cu prioritate mare. Fiecare ţară europeană va avea acelaşi număr de vaccinuri în funcţie de numărul de locuitori. Toate ţările europene vor lansa campania de vaccinare în aceeaşi zi la sfârşitul anului”, scrie b1.ro, care citează BFMTV.

„Am spus că la nivel european va începe în acelaşi timp. De aici şi interesul pentru a se ajunge la un acord comun”, a explicat consilierul lui Macron.

Virusolog român: „SARS-CoV-2, un virus care a bătut toate recordurile! / Nu a fost creat în laborator” / Ce spune despre vaccinul anticoronavirus

Prof. dr. Viorel Alexandrescu, fost director al Institutului Cantacuzino din București, șef al Centrului Național de Referință pentru Gripă, spune că SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator, așa cum se vehiculează în unele medii.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei: ”Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu – cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou. Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime”, a declarat dr. Alexandrescu.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și