Prima pagină » Coronavirus » Teorie-șoc despre noile cazuri de COVID: „Dacă am aplica o regulă matematică, astăzi ar fi în jur de 2.000 pacienți”

Teorie-șoc despre noile cazuri de COVID: „Dacă am aplica o regulă matematică, astăzi ar fi în jur de 2.000 pacienți”

Teorie-șoc despre noile cazuri de COVID: „Dacă am aplica o regulă matematică, astăzi ar fi în jur de 2.000 pacienți”

Medicul Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca, este de părere că numărul mai mic de cazuri din ultimele 24 de ore, comparativ cu zilele trecute, nu este neapărat o veste bună, pentru că s-au făcut puține teste. Dacă ar fi să facem un calcul după numărul de teste de săptămâna trecută, azi am avea în jur de 2.000 de pacienți, este de părere medicul de la ATI Floreasca.

„E greu de spus că lucrurile se așază, pentru că avem un număr mult mai mic de teste. Săptămâna trecută efectuam peste 20.000 de teste și aveam în jur de 1.200 de pacienți, astăzi avem peste 800, dar avem 8.000 de teste. Nu aș vrea să cred că dacă am aplica o regulă matematică, am putea trage concluzia că, teoretic, astăzi ar fi în jur de 2.000 de pacienți.

„Nu aș fi atât de încrezător că această scădere este semnificativă și nu cred că se va menține”

Nu aș fi atât de încrezător că această scădere este semnificativă și nu cred că se va menține. Cred că în momentul în care se vor relua testările la nivelul săptămânii trecute, probabil că vom depăși 1.000 de pacienți, cum s-a întâmplat pe parcursul întregii săptămâni”, a declarat medicul Radu Țincu, potrivit b1.ro.

Medicul mai spune că numărul pacienților de la ATI continuă să crească!

„Există o întârziere dintre momentul diagnosticului și cel în care pacientul începe să dezvolte simptome severe”

„Numărul pacienților din terapie intensivă continuă să crească. Aici trebuie discutat și făcute corelații cu mare atenție pentru că pacienții diagnosticați într-o zi nu sunt cei care generează pacienții din terapie intensivă. Există o întârziere dintre momentul diagnosticului și cel în care pacientul începe să dezvolte simptome severe de insuficiență respiratorie și să necesite terapie intensivă. Astfel încât, aceste creșteri de astăzi sunt, probabil, determinate de pacienți diagnosticați în urmă cu șapte-opt zile”, a explicat Radu Țincu.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele