Prima pagină » Coronavirus » TESTAREA în fața scării. G.Firea: „Am comandat câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni”

TESTAREA în fața scării. G.Firea: „Am comandat câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni”

TESTAREA în fața scării. G.Firea: „Am comandat câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni”

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, joi, într-o intervenție live pe Facebook că au fost comandate câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni care ar urma să fie testați.

„Săptămâna trecută a fost o întreagă discuție despre testarea bucureștenilor, cine asigură finanțarea, cine cumpără testele. Nu prea am fost sprijiniți, dar acest proiect este foarte important, am decis să nu mai facem declarații pe acest subiect.

Proiectul se va face de către Balș, susținut de PMB și ASSMB. Am făcut comandă de câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni, testele vor veni în câteva zile, am făcut demersuri la autorități, inclusiv la ambasadele țărilor de unde sunt companiile de la care am comandat testele. Curând va începe și testarea”, a declarat, joi, Gabriela Firea.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, săptămâna trecută, la o întâlnire care are loc la Primăria Capitalei, că e nevoie de starea a 10.514 persoane din București, ca o măsură de prevenție a răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel a spus că, la nivelul populației de două milioane de locuitori, atâția cât sunt în București, e nevoie de testarea a 9.558 de persoane, iar pentru că există o marjă de eroare, conform calculelor sale, e necesară testarea a 10.514 de oameni.

„Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(…) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (…) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul.

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele