Tot mai multe cazuri de COVID-19 într-una dintre țările cu cele mai mari rate ale vaccinării. Ce seruri s-au folosit
Tot mai multe cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în Seychelles, una dintre țările cu cea mai mare rată de vaccinare din lume.
În timp ce multe țări ale lumii fac eforturi deosebite pentru a asigura suficiente doze de vaccin pentru cetățeni, Seychelles a reușit până în prezent să imunizeze complet peste 61% din populația sa, după cum informează Pro TV, care citează CNN.
Cu toate acestea, se pare că această rată ridicată de vaccinare nu este suficientă pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în aprilie în arhipelagul din Oceanul Indian. Din această cauză, autoritățile au decis să impună noi restricții în țara cu 98.000 de locuitori.
Potrivit datelor publicate joi, țara înregistrează peste 2.700 de cazuri active de COVID-19.
Dintre persoanele care sunt în moment diagnosticate cu această afecțiune, 33% fuseseră vaccinate cu ambele doze, potrivit Ministerului Sănătății de la Victoria.
Ce vaccinuri împotriva COVID-19 sunt folosite în Seychelles?
Potrivit sursei citate, autoritățile din Seychelles au folosit în campania de vaccinare serurile Sinopharm și Covishield, fabricate în China, dar și serul produs de compania AstraZeneca, fabricat în India.
Potrivit autorităților, dintre toate persoanele complet vaccinate din această țară, 57% au primit serul Sinopharm, care a fost administrat acelora cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.
De asemenea, 43% au primit vaccinul Covishield, care a fost administrat persoanelor de peste 60 de ani.
Persoanele vaccinate cu AstraZeneca nu au început încă să primească doza de rapel.
Faptul că Seychelles, cu o acoperire atât de mare de vaccinare, se confruntă cu un focar ridică problema dacă ţările pot scăpa de pandemie prin vaccinare.
Experţii şi oficialii locali afirmă, în schimb, că această situaţie nu înseamnă că vaccinurile nu au efect.
Acesta este un semn că ţările care au rată de vaccinare foarte ridicată nu trebuie să lase garda jos.
Sylvestre Radegonde, ministrul Afacerilor Externe şi Turismului, a spus că virusul fusese probabil în ţară tot timpul şi s-a răspândit pe măsură ce populaţia s-a relaxat.