Ultimă oră. Câte cadre medicale din Iași și Timișoara au refuzat să se vaccineze anti-COVID
Florin Roșu este primul medic din Iași care va fi vaccinat anti-COVID. Acesta are mare încredere în dozele care au ajuns, vineri, în România și susține că întreg procesul este gândit foarte bine. Totodată, a dezvăluit și câte cadre medicale au refuzat injecția.
Prima tranșă de 10.000 de doze cu ser anti-COVID a ajuns în România, iar de duminică începe vaccinarea cadrelor medicale. Florin Roșu, șeful secției ATI la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, este optimist și încrezător că această campanie va reprezenta un succes în lupta cu pandemia. Pentru moment, 20 de cadre medicale au refuzat să se vaccineze.
“Vaccinul va ajunge mâine dimineață, iar la ora 9:00 voi fi primul cadru medical din Iași vaccinat cu noul vaccin. Vaccinarea este gândită foarte bine, ea cuprinde trei părți: în prima cameră se va face un examen clinic al viitorului vaccinat, un coleg de-al meu îmi va face un examen clinic serios și important. În a doua cameră se va realiza vaccinarea propriu-zisă, iar în a treia cameră voi fi ținut sub observație între 15 până la 30 de minute. În momentul de față avem înscriși pe listă 260 de cadre medicale din 280”, a declarat medicul Florin Roșu, potrivit Digi 24.
Virgil Musta, despre vaccinul anti-COVID: “Este cea mai eficientă armă!”
Inclusiv la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara există cadre medicale care au refuzat să se vaccineze anti-COVID. La rândul lui, Virgil Musta este încrezător că dozele dezvoltate în străinătate vor imuniza populația, iar pandemia va fi învinsă.
“Marea majoritate au acceptat să se vaccineze. Foarte puțini au dorit să nu se vaccineze în această tură. 90 la sută se vaccinează și 10 la sută nu. Sun 450 de doze pe care le primim, sunt 433 sau 434 de persoane care se vor vaccina. Este un moment istoric, pentru că am primit arma cu care putem învinge acest virus, pentru că noi suntem în război cu virusul, și este cea mai eficientă armă de a câștiga războiul și de a limita numărul de infecții. De aceea e foarte important ca românii să înțeleagă că e șansa noastră de a câștiga războiul și nu avem voie să o ratăm”, a spus Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.