Prima pagină » Coronavirus » Un ieșean s-a infectat a treia oară cu SARS COV 2 / Medicii se întreabă daca nu cumva infecția cu noul coronavirus devine una cronică precum cea cu HIV

Un ieșean s-a infectat a treia oară cu SARS COV 2 / Medicii se întreabă daca nu cumva infecția cu noul coronavirus devine una cronică precum cea cu HIV

Un ieșean s-a infectat a treia oară cu SARS COV 2 / Medicii se întreabă daca nu cumva infecția cu noul coronavirus devine una cronică precum cea cu HIV

Un ieșean s-a infectat a treia oară cu SARS COV 2 / Medicii se întreabă daca nu cumva infecția cu noul coronavirus devine una cronică precum cea cu HIV.

Un ieşean s-a infectat a treia oară cu noul coronavirus, iar medicii spun că acest virus și-a modificat „comportamentul”. Medicii de la Iași se întreabă astfel dacă infecția cu SARS-COV 2 nu este de fapt una cronică, precum HIV.

Un ieșean deţine recordul recordul infectărilor: Acesta s-a prezentat la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ. În acest context, infecţioniştii îşi pun întrebarea dacă nu cumva infecţia cu SARS COV 2, care începe să aibă manifestări ale unei boli autoimune, ar putea deveni o infecţie cronică, precum HIV cu care e înrudit, scrie Ziarul de Iași.

Medic: „La începutul pandemiei pierderea gustului şi a mirosului erau un semn cardinal şi de debut”

„Ca o modificare a ceea ce înseamnă simptomatologia bolii, la începutul pandemiei pierderea gustului şi a mirosului erau un semn cardinal şi de debut. În prezent, aceastea lipsesc în cele mai multe cazuri, sau apar târziu, după 7-10 zile de la confirmarea cu boala”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

„O altă remarcă pe care o subliniez este faptul că fenomenele digestive sunt din ce în ce mai frecvente, dacă nu cele mai frecvente.

„Încă din vară am tras un semnal de alarmă spunând că o boală diareică poate masca o infecţie cu SARS COV 2”

Noi, infecţioniştii, încă din vară am tras un semnal de alarmă spunând că o boală diareică poate masca o infecţie cu SARS COV 2. Am întâlnit inclusiv pacienţi care au mimat o suferinţă a colecistului, şi de fapt era COVID 19 (…) ne întrebăm dacă la această boală putem pune problema unei infecţii cronice”, a mai adăugat Carmen Dorobăţ.

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele