Prima pagină » Coronavirus » Un nou studiu arată cât timp este contagioasă o persoană bolnavă de COVID-19

Un nou studiu arată cât timp este contagioasă o persoană bolnavă de COVID-19

Un nou studiu arată cât timp este contagioasă o persoană bolnavă de COVID-19

Persoanele care contractează noul coronavirus ar fi extrem de contagioase timp de nouă zile după apariția simptomelor, se constată într-un nou studiu. Acest fapt arată că, într-adevăr, persoanele infectate trebuie să se izoleze pentru cel puțin 10 zile.

În cercetare, evaluată și de alți experți, care a fost publicată joi în revista medicală Lancet, au fost analizați pacienții spitalizați care au fost confirmați cu boala COVID-19, dar care la 9 zile de spitalizare nu mai aveau urme de virus viu în organism, potrivit Global News.

Cât timp este contagioasă o persoană bolnavă de COVID-19

„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor (…) La pacientii cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, a declarat Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews.

Majoritatea țărilor, conform ghidului întocmit de Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recomandă 10 zile de autoizolare pentru pacienții COVID-19.

Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile, din această cauză, în majoritatea țărilor, este recomandată o perioadă de două săptămâni de carantină. Majoritatea persoanelor infectate prezintă simptome în decurs de 5-6 zile.

Când nu mai sunt contagioși bolnavii de COVID-19

Mai multe studii realizate pe primul grup de pacienţi infectaţi cu coronavirus din Germania, publicate în luna aprilie a acestui an, le-au permis oamenilor de ştiinţă să stabilească momentul în care externarea acestora nu mai prezintă niciun risc.

Descoperirea ar putea să le permită specialiştilor să elibereze paturile din spitale atunci când numărul pacienţilor este prea mare, informează cotidianul spaniol La Vanguardia.

Clinicile Charite din Berlin şi Schwabing din Munchen, dar şi Institutul de Microbiologie al Armatei germane au anunţat că pacienţii nu mai sunt contagioşi din momentul în care probele prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale, potrivit unui comunicat de presă.