Un primar din Călărași sfidează regulile campaniei de vaccinare anti-COVID-19: S-a vaccinat în etapa dedicată medicilor
Un primar din Călărași a sărit rândul la vaccinare și a primit prima doză în etapa care este dedicată personalului medical. Edilul local a și postat pe o rețea de socializare momentul în care a fost vaccinat anti-COVID-19.
În prima etapă a campaniei de vaccinare se poate vaccina doar personalul medical, însă primarul comunei Alexandru Odobescu, Niculae Eremia, nu a ținut cont de acest aspect și s-a vaccinat.
Acesta a precizat pentru Digi24 faptul că s-a înscris pe lista medicului de familie pentru a se vaccina și ulterior a mers marți, 12 ianuarie, la centrul de vaccinare pentru a primi prima doză din ser.
Primarul din Călărași sare rândul la vaccinare
De asemenea, acesta a declarat că nu i se pare ceva în neregulă faptul că a-a vaccinat în etapa dedicată personalului medical.
Niculae Eremia chiar a postat pe Facebook o fotografie cu momentul vaccinării alături de mesajul „Responsabilitate! Prima doză de vaccin”.
Etapa I din campania de vaccinare este dedicată lucrătorilor din domeniul sănătății și social – sistem public și privat, cea de-a doua – populației cu grad ridicat de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, cea de-a treia – populației generale.
140.447 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în România
„Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 12 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 15.257.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 140.447.
3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):
- 56 reacții comune și minore, dintre care:
- 20 reacții de tip local;
- 36 reacții generale.
4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie
2020):
- 484 comune și minore, dintre care:
- 193 reacții locale cu durere la locul injectării;
- 291 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);
Menționăm că 1 reacție este în curs de investigare.
Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul
vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, se arată pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.