Un primar din Galați nu s-a putut vaccina anti-COVID-19, deși avea programare: M-au anunțat că expirase doza
Un primar din județul Galați se programase pentru vaccinare anti-COVID-19 și urma să meargă la centru, însă a fost sunat și anunțat că nu se mai poate prezenta la ora respectivă deoarece doza de vaccin expirase.
Primarul din comuna Valea Mărului, Florin Doca-Vălmăreanu, a povestit la Realitatea PLUS cum nu s-a mai putut vaccina atunci când se programase.
„Explicația a fost simplă, în zece cuvinte: v-am sunat să nu mai veniți să vă vaccinați pentru că a expirat doza. După ce mi s-a spus că a expirat fiola, mi s-a închis telefonul în nas. Am încercat să iau legătura cu persoana respectivă, am sunat vreo 5 minute și nu mi s-a răspuns. M-am reprogramat și eu, și fetița”, a susținut Florin Doca-Vălmăreanu.
Amânarea la vaccinarea anti-COVID-19
Acesta susține că a fost revoltat de întreaga situație, însă consideră că a fost totuși o greșeală umană.
„Am fost puțin revoltat pentru că și-asa încrederea în sistemul medical este aceea pe care o știm cu toții. Nu e corect să se întâmple așa ceva, mai ales că sunt promovate și mișcări precum cea a antivacciniștilor. M-am pus în situația unui om în vârstă care merge 25 de kilometri să se imunizeze și acolo să afle că nu se poate vaccina. Cred că a fost o greșeală umană. Încrederea se capătă greu și se pierde imediat”, a povestit primarul.
Campania de vaccinare anti-COVID-19 din România a depășit pragul de 1,5 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, ajungându-se la 1.658.351 de persoane. De asemenea, 1.079.163 de persoane au fost imunizate cu o singură doză de vaccin, potrivit ultimei raportări oficiale.
Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) Valeriu Gheorghiță a anunțat recent că vor fi implementate o serie de modificări în ceea ce privește programarea pentru vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv programarea direct în centrul de vaccinare, fără să fie necesarea crearea unui cont în platformă.
Totodată, Valeriu Gheorghiță mai spune că se ia în calcul vaccinarea în spitalele non-COVID a pacienților cronici. În plus, de miercuri, 21 aprilie, începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare în conferința de presă de la Palatul Victoria care a avut loc marți.