Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”

Un supercomputer a analizat noul coronavirus și a descoperit o teorie șocantă: „COVID-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”
Bilanțul cazurilor de COVID-19 din România
Publicat: 08/09/2020, 16:43

„Covid-19 e ca un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas”. O exprimare plastică, însă una la care specialiștii Laboratorului Oak Ridge, din Tennessee (SUA), au fost nevoiți să apeleze pentru a explica pe înțelesul tuturor cum se comportă noul coronavirus o dată intrat în organismul uman.

Supercomputerul Summit este mândria Americii (al doilea cel mai rapid sistem din lume!) și vedeta de la Oak Ridge National Laboratory. La începutul verii, a fost pus la muncă, fiind setat să analizeze datele din 40.000 de probe genetice, într-un efort de a înțelege mai bine Covid-19. Chiar dacă vorbim despre un supercomputer, până și lui Summit i-a luat mai mult de o săptămână să finalizeze acest proces (care a implicat analiza a 2,5 miliarde de combinații genetice!).

Rezultatele au fost analizate de dr. Daniel Jacobson, cercetător-principal la Oak Ridge. Supercomputerul Summit a dezvăluit o nouă teorie despre modul în care Covid-19 influențează corpul omenesc: ipoteza bradicininei, o peptidă care promovează inflamația organelor! Și astfel se explică multe dintre simptomele cele mai bizare dezvoltate de pacienții infectați cu noul coronavirus.

Cum păcălește noul coronavirus anticorpii din organism

Echipa condusă de dr. Jacobson și-a publicat rezultatele în revista eLife, la începutul lunii iulie. Descoperirea lor este absolut uimitoare!

De cele mai multe ori, o infecție Covid-19 începe atunci când virusul intră în organism prin receptorii ACE2, din nas. Apoi, virusul trece prin corp și infectează celulele din alte locuri în care receptorii ACE2 sunt, de asemenea, prezenți: intestinele, rinichii și inima.

Însă, abia după ce noul coronavirus s-a făcut „confortabil” în organism, lucrurile încep să devină cu adevărat interesante. Astfel, specialiștii de la Oak Ridge susțin că supercomputerul Summit demonstrează cum Covid-19 nu se mulțumește pur și simplu să infecteze celulele unde deja sunt o mulțime de receptori ACE2. Nicidecum, noul coronavirus începe să deturneze sistemul imunitar, cu ajutorul receptorilor ACE2. Astfel, anticorpii produși de organism sunt păcăliți de noul coronavirus să se exprime la niveluri scăzute sau medii, mai ales în plămâni!

Iată de ce Covid-19 se aseamănă cu un hoț care îți jefuiește casa, iar la plecare lasă toate ferestrele deschise, să fure și alții ce a mai rămas.

Bradicinina, arma letală folosită de noul coronavirus împotriva omului

Multe aspecte ale sistemului circulator, inclusiv nivelurile din organism ale unei substanțe chimice numită bradicinină, sunt controlate de sistemul renină-angiotensină (RAS). Această substanță denumită bradicinină ajută, de obicei, la reglarea tensiunii arteriale.

Datele înregistrate de supercomputerul Summit arată că, atunci când noul coronavirus păcălește sistemul RAS, provoacă să o ia razna întregul mecanism de reglare a bradicininei – receptorii bradicininei primesc un „restart”, iar organismul oprește, de asemenea, procesul de descompunere a bradicininei. Rezultatul final îl reprezintă eliberarea în organism a unui veritabil tsunami de bradicinină! În final, conform ipotezei specialiștilor de la Oak Ridge, această furtună de peptide bradicinină este direct responsabilă pentru multe dintre efectele mortale ale Covid-19.

Profesorul Jacobson afirmă că descoperirea sa reprezintă „o ipoteză rezonabilă cum că multe dintre simptomele neurologice cauzate de Covid-19 s-ar putea datora acestui exces de bradicinină. S-a raportat că, într-adevăr, bradicinina are capacitatea să crească permeabilitatea barierei hemato-encefalice. În plus, simptome neurologice similare au fost observate și în alte boli rezultate dintr-un exces de bradicinină”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows