Un tată din Gorj, rămas fără loc de muncă din cauza COVID-19, a încercat să-și dea foc: „Nu am un ban, nu am ce mânca”
Un bărbat de 40 de ani a rămas fără loc de muncă din cauza măsurilor anti-COVID și a încercat să-și dea foc în fața Prefecturii Gorj.
Prefectul de Gorj a reușit să îl convingă să nu recurgă acest gest, spunându-i că nu este singurul care trece prin momente dificile, dar toți trebuie să facem sacrificii în acestă perioadă, relatează Antena3.
„Nu am un ban, nu am ce mânca”
Bărbatul este căsătorit și are un copil. Era singurul care aducea bani în casă, dar a rămas fără serviciu de când guvernul a impus ca restaurantele și barurile, precum și sălile de jocuri de noroc, să fie închise.
Acesta lucra la un bar și o sală de jocuri în Târgu Jiu ca agent de pază, dar angajatorul a decis să renunțe la salariați. De asemenea, bărbatul nu beneficiază nici de șomaj. El spune că a încercat să își găsească alt loc de muncă, dar fără succes.
„Nu am un ban, nu am ce mânca”, a declarat el.
GÂNDUL LIVE. Reportaj Gândul în piețe. Comerciant: Nu putem rămâne fără loc de muncă, se pierde o pâine / Cumpărător: Mutăm aglomerația la retailerii mari…
Reporterul Gândul Live a stat de vorbă cu comercianții și cumpărătorii din piețe, pentru a vedea care este părerea acestora despre închiderea piețelor din cauza pandemiei. Se pare că atât vânzătorii, cât și clienții se plâng că piețele ar trebui să rămână deschise, deoarece acestea asigură locuri de muncă și sunt mai sigure decât alte incinte unde se fac cumpărături. Piața Sudului din Capitală este dovadă că lucrurile pot fi ținute sub control.
Comerciant din Piața Sudului: Toate normele sunt respectate. Pornind de la autorizații de la ITM, raportat la normele Covid-19, trasee de intrare în piață, distanțări, e o piață nouă.
Nu cred că este diferență față de orice alt centru comercial. Poate este mai modernă ca multe centre comerciale, atunci de ce să închidem o piață ca asta?
În online e o campanie pentru ca toată lumea să cumpere de la afaceri mici. Ce se întâmplă acum este exact opusul. Se dorește ca toți cumpărătorii să fie canalizați spre afaceri mari, iar noi, cu tarabe, suntem omorâți.
Comerciant: Înțelegem situația, dar nu putem să rămânem fără loc de muncă, angajați, să închidem. Se pierde o pâine. Să încercăm măcar magazinele să le ținem… În centrele comerciale nu e Covid, nu e aglomerație. Logic, acolo s-ar îmbolnăvi mai multă lume. Sfatul meu e să ne lase și pe noi să ne facem treaba.