Ungaria înăsprește regulile de trecere a frontierei, de la 1 septembrie, după numărul mare de infectări cu Covid-19 din jurul său. O singură țară vecină se află pe „lista verde”
Ungaria îşi va înăspri regulile de trecere a frontierei de la 1 septembrie, în condiţiile în care numărul de noi contaminări este în creştere în ţările vecine, a anunţat – vineri – premierul ungar Viktor Orban la postul național de radio.
„Când va începe noul an şcolar, nu vom mai putea menţine sistemul de trecere a frontierei care a funcţionat în timpul verii”, a spus Orban, fără să ofere alte detalii cu privire la noile restricţii.
Conform reglementărilor din acest moment, persoanele care se întorc în Ungaria din ţări cu rate de infectare mai mare trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, exceptând cazul când prezintă două teste negative pentru coronavirus. Până vineri, Ungaria a raportat în total 5.046 de cazuri de coronavirus, dintre care 609 decese.
Croaţia, o destinaţie de vacanţă populară printre unguri, se află pe „lista verde”, fără aplicarea de reguli speciale. Joi, în această ţară s-au înregistrat 255 de noi cazuri de contaminare, care au crescut numărul total de infectări la 7.329, notează Agerpres, care citează Reuters.
Presa franceză: „Ungaria, România și Bulgaria suferă pierderi istorice din cauza coronavirusului”
România, Ungaria și Bulgaria, țări care de obicei au rate de creștere ridicate, au descoperit că economiile lor au suferit din cauza crizei Covid-19.
În același timp, ziarul parizian „La Tribune” dezvăluie că România, Ungaria și Bulgaria au suferit o scădere istorică a produsului intern brut (PIB), din aprilie până în iunie, comparativ cu trimestrul anterior, din cauza impactului noului coronavirus, potrivit primele estimări făcute de institutiile nationale.
PIB-ul României a scăzut cu 12,3% în al doilea trimestru
PIB-ul celui de-al doilea trimestru a scăzut cu 12,3% în România și 9,8% în Bulgaria, cea mai mare cădere de la criza economică din 1997.
Produsul intern brut al Ungariei plonjează cu 14,5% în trimestrul 2 al anului 2020, în timp ce PIB-ul scade cu 12,3% în România și 9,8% în Bulgaria, așa cum arată Institutele de Statistică din țările respective, citate de AFP și reluată de ziarul economic francez „La Tribune” în ediția online.