Prima pagină » Coronavirus » UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate

UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate

UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate
UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate. Sursa foto: Shutterstock

UNICEF a cerut luni ca personalul didactic să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca actul predării să se poată desfășura cu prezență fizică, iar școlile să poată să rămână deschise.

Fondul Internațional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite cere, prin intermediul unui comunicat, ca profesorii și învățătorii să fie vaccinați imediat după personalul sanitar din prima linie și categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor, informează site-ul Agerpres.

„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie. Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

UNICEF: Trebuie să luăm măsuri pentru generațiile viitoare

Ea mai spune că, cu cât copiii vor sta mai mult timp în afara școlii, cu atât este mai probabil ca aceștia să nu se mai întoarcă niciodată la școală, astfel că pentru părinții lor va fi mult mai dificil să revină la locurile de muncă.

„Sunt decizii dificile care obligă la realizarea unor sacrificii dificile. Ceea ce nu ar trebui să fie dificil este însă decizia de a face tot ceea ce este posibil pentru a salva viitorul generaţiei viitoare”, a adăugat Henrietta Fore.

UNICEF a reamintit că în cele mai grele momente, pandemia a determinat închiderea şcolilor în care învaţă aproape 90 la sută dintre elevii din întreaga lume, o cifră care de atunci s-a redus.

Închiderea şcolilor continuă totuşi în multe locuri ale lumii, deşi, potrivit UNICEF, „există tot mai multe dovezi că şcolile nu sunt un factor important de transmitere comunitară”.

Potrivit instituției centrele de învăţământ erau închise pentru 1 din 5 copii din întreaga lume, reprezentând aproape 320 de milioane de elevi.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele