Vaccinarea anti-COVID produce revoltă în rândul polițiștilor după ce imunizarea a început cu șefii care stau în biroruri. Până acum, doar doi la sută din cei peste 50.000 de polițiști au fost vaccinați (EXCLUSIV)
Vaccinarea anti-COVID a creat un val de nemulțumiri și în rândul polițiștilor de teren, potrivit surselor GÂNDUL. Aceștia susțin că au fost imunizați doar polițiști din minister și IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române) care nu intră în contact cu cetățeanul, așa cum se întâmplă cu cei din linia întâi.
Totuși, aceleași surse susțin că mulți dintre polițiști au refuzat să se imunizeze anti-COVID, cu toate că la începutul stării de urgență s-a vorbit despre beneficiile financiare pentru cei care sunt în linia întâi.
2, 42% dintre angajații Poliției Române s-au vaccinat
Potrivit unor date oficiale la solicitarea GÂNDUL.RO, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 spune că numai 2, 42% dintre angajații Poliției Române au fost imunizați, în condițiile în care numai în structura Poliției Române se află peste 50.000 de angajați. În același timp, la Poliția de Frontieră au fost vaccinați 4,09% – angajați 3, 42% angajați ai Jandarmeriei Române și 81,19% – angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
16, 39% din angajații MAI s-au vaccinat
„Numărul total de persoane eligibile la vaccinare din cadrul MAI, care și-au exprimat intenția în acest sens, 16,39% s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19, până în data de 21.01.2021, ora 10:00. Menționăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.
- 2,42% – angajați ai Poliției Române;
- 4,09% – angajați ai Poliției de Frontieră;
- 81,19% – angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență;
- 3,42% – angajați ai Jandarmeriei Române.
„În ceea ce privește dozele de vaccin distribuite Ministerului Afacerilor Interne, vă comunicăm faptul că, începând cu data de 18.01.2021, instituției mai sus amintite i-au fost alocate 1.000 de doze de vaccin/zi, conform Cerințelor ce trebuiesc îndeplinite privind organizarea și defășurarea vaccinării personalului din SNAOPSN și asigurarea vaccinului conform Strategiei de vaccinare – etapa a II-a. Totodată, vă informăm că solicitările de vaccin ale direcțiilor de sănătate publică (DSP)/Ministerului Sănătății către centrele de vaccinare arondate se vor face strict în conformitate cu programările existente în platforma de programare. Astfel, DSP-urile vor calcula nevoile de vaccinare pentru trei zile luând în considerare numai programările din platforma de programare iar solicitările le vor transmite la centrele de stocare cu cel puțin 24 de ore înaintea livrării. De asemenea, în necesarul calculat în baza programărilor se adaugă necesarul de doze pentru persoanele din centrele rezidențiale, persoanele dializate și persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, în baza programărilor efectuate la nivelul fiecărui județ”, se arată într-un răspuns transmis de Grupul de Comunicare al CNAV la solicitarea GÂNDUL.RO.