Vaccinarea anti-COVID se mută în muzee, gări, aeroporturi și „între blocuri”. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Publicat: 25 05. 2021, 14:57
Actualizat: 25 05. 2021, 14:58
Vaccinarea anti-COVID se mută în muzee, gări, aeroporturi și „între blocuri”. Sursă foto: Facebook

Vaccinarea anti-COVID se mută în muzee, gări, aeroporturi și „Orașul vaccinează satul”, anunță Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, marți, la Palatul Victoria.

Echipele medicale din centrele de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor vaccina în mediul rural, o dată sau de două ori pe săptămână.

În plus, pentru persoanele care au rețineri să meargă într-un spital să se vaccineze, vaccinarea se va muta, vara aceasta, în locații inedite: muzee, gări, aeroporturi, stadioane, localități turistice sau chiar în puncte de vaccinare organizate între blocuri.

Un alt element este legat de organizarea unor puncte sau cabinete în locații atipice decât se organizează de obicei o activitate medicală. Tocmai în ideea de a distanța acest proces al vaccinării, de un gest medical propriu-zis, pentru că sunt persoane care evită să se prezinte într-un spital deoarece au o teamă față de medici, injecții, ace în general, și este bine să găsim acele locații potrivit precum: muzee, gări, aeroporturi, stadioane, localități turistice sau chiar în puncte de vaccinare organizate între blocuri.

Vaccinarea COVID „între blocuri”

„Practic, grupat, anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe, care să poată să fie ulterior mutate de la o anumită regiune la alta, încât să avem o acoperire mai mare”, spune medicul Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV.

Totodată, platforma de vaccinare va fi optimizată începând de miercuri şi va permite programarea persoanelor în centre cu vaccin de la Johnson & Johnson, a mai spus preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

„Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine şi va permite programarea persoanelor în centre de vaccinare cu vaccin de la Johnson&Johnson, particularitatea fiind aceea că nu se va mai aloca rapelul, ţinând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze. La acest moment sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri, pentru acest tip de vaccin în 21 de judeţe”, a spus medicul militar, Valeriu Gheorghiță.