Prima pagină » Coronavirus » Vaccinul împotriva Covid-19 trebuie testat pe bătrâni și persoane de culoare! Declarația asta va înfuria milioane de oameni

Vaccinul împotriva Covid-19 trebuie testat pe bătrâni și persoane de culoare! Declarația asta va înfuria milioane de oameni

Vaccinul împotriva Covid-19 trebuie testat pe bătrâni și persoane de culoare! Declarația asta va înfuria milioane de oameni
Vaccinul anti-COVID produs de Rusia este în ultima fază de testare  / Sursa FOTO: https://static.playtech.ro

Un mare șef din Big Pharma face o declarație care va înfuria milioane de oameni. Vaccinul împotriva Covid-19 trebuie testat pe bătrâni și persoane de culoare, afirmă dr. David Diemert, supervizor de teste clinice pentru laboratoarelor americane Moderna.

Expertul în virusologie consideră că testarea pe bătrâni și persoane de culoare este crucială deoarece Covid-19 afectează în mod disproporţionat aceste grupuri din populaţie. Conform datelor federale americane, noul coronavirus ucide de două ori mai multe persoane afroamericane şi latino decât albi. În plus, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani reprezintă nu mai puţin de 80% din totalul deceselor.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, David Diemert, specialist în boli infecţioase şi profesor la Universitatea George Washington, va începe să recruteze 500 de voluntari pentru testul clinic pe care îl conduce, o etapă ce va dura 2 luni. Vaccinul experimental pe bază de ARN mesager (mARN), dezvoltat de Moderna în colaborare cu Institutul Naţional american pentru Boli Infecţioase, este testat în 90 de regiuni americane, printre care şi la Washington, unde 45% din populaţie este afroamericană.

Ce riscuri prezintă vaccinul dezvoltat de Moderna

„Noi căutăm persoane care sunt mai susceptibile să se infecteze cu noul coronavirus şi să prezinte simptome, printre care persoane în vârstă şi de culoare”, a precizat David Diemert pentru televiziunea CTV News. Medicul estimează că rezultatele cercetărilor medicale derulate în SUA ar putea fi denaturate de faptul că sunt concentrate pe populaţii prea omogene, în pofida directivelor federale cu privire la diversitate.

Vaccinul administrat în cadrul acestor teste clinice constă în două injecţii la nivelul umărului, „ca şi cum ai primi vaccinul obişnuit împotriva gripei”, la distanţă de o lună între ele.

Conform primelor teste, acest vaccin ar provoca efecte secundare mai puţin severe la persoanele în vârstă prin comparaţie cu cele tinere, posibil din cauza sistemului imunitar mai slăbit al seniorilor, care reacţionează mai puţin la ingredientele vaccinului, afirmă Diemert. „Este o bună oportunitate pentru oameni să-şi ajute comunitatea, încercând, într-un mod altruist, să pună capăt acestei epidemii”, a mai susţinut medicul, lansând un apel la persoanele în vârstă şi la cele de culoare să se înscrie în programul de testare.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele