Valeriu Gheorghiță, la maratonul de imunizare anti-Covid din Craiova: „Fiecare persoană care se vaccinează e o persoană protejată” (FOTO-VIDEO)

Publicat: 10/05/2021, 14:07
Actualizat: 10/05/2021, 14:09

După succesul de la București, la ora la care se încheia maratonul de vaccinare din Capitală, 08.00, se deschidea cel de la Craiova. Astfel, începând de astăzi, timp de opt luni, pe stadionul Ion Oblemenco din acest oraș se va vaccina non-stop sub deviza „Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!”. În primele ore de la deschiderea maratonului au fost vaccinate 150 de persoane.

Acolo a ajuns și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul militar Valeriu Gheorghiță, care a și vaccinat câteva persoane, fiind întrebat de jurnaliști de ce a ales să ce implice și în acest mod.

Pentru că sunt medic și pentru că îmi doresc să am activități medicale și pentru că îmi doresc să am activități medicale, în această perioadă, pe lângă activitatea de coordonator al campaniei de vaccinare. Faptul că m-am pregătit, ani de zile, pentru profesia de medic nu se șterge cu buretele și îmi doresc ceea ce îmi lipsește: interacțiunea cu pacienții și abia aștept să revin la spital”, a motivat medicul militar.

Maratonul de la Craiova durează opt zile, 24 de ore din 24, având 10 fluxuri de vaccinare, serul folosit fiind cel de la Pfizer/BionTech, la fel ca și la evenimentul asemănător din Capitală.

„Cred că nu trebuie să vorbim în cifre. Este important să înțelegem că fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată, care la rândul ei îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o țintă. Trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multe persoane, într-un timp cât mai scurt, pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate. Pentru că revenirea la normalitate, în opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranță și vedem că din punct de vedere al epidemiei, lucrurile stau cât se poate de bine. Sperăm să consolidăm această evoluție favorabilă și prin vaccinare putem asigura această consolidare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Campania „Ia-ţi revanșa! Vaccinează-te!” este organizată într-un parteneriat între Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Maratonul Vaccinării din București: S-au imunizat peste 20.000 de persoane, dublu față de estimările autorităților

Maratonul Vaccinării din Capitală s-a încheiat în această dimineață, la ora 08.00, după trei zile de imunizare non-stop, iar organizatorii au făcut bilanțul.

Astfel, în total, au fost vaccinate mai bine de 20.000 de persoane, cu mult peste așteptările autorităților, care se așteptau la „doar” 10.000 de persoane.

20.360 de persoane vaccinate: 12.650 la centrul de vaccinare Sala Palatului și 7.710 la centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României. Astfel arată pe scurt bilanțul Maratonului Vaccinării – Ediția București”, trasmite Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” (UMF).

Premierul Florin Cîțu respinge varianta relaxării unor restricții înainte de 1 iunie: „Toate sunt legate de rata de vaccinare”

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, în cadrul unei conferinle de presă, că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, mai ales după 1 iunie, dar acest lucru e posibil doar cu un grad mare de vaccinare anti-Covid-19. Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.

„Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eiminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Preşedintele Serbiei declară că victoria Kamalei Harris ar putea declanşa un al Treilea Război Mondial
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Se deschide cel mai mare șantier din România. Se caută 22 000 de muncitori care...
Buni de plată, fără armată și cu rusa limbă oficială de stat. Cum arată „planul...
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera...
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată...
Care va fi pensia minimă de la 1 ianuarie 2025
Lunetiști, drone și gard de sârmă ghimpată. Măsuri de înaltă securitate în Maricopa, comitatul care...
Programul complet al meciurilor din Liga Campionilor. Care sunt marile favorite la casele de pariuri
Accident teribil pe DN15! Vedeta a murit pe loc
După câți KM se schimbă plăcuțele de frână. Care sunt primele semne de uzură și...
OZN văzut în BUCUREȘTI?! Un fost oficial de la Pentagon a dezvăluit că...
Doliu în România. S-a stins o mare voce a țării: Va rămâne în amintirea tuturor
Femeia care i-a pus capac lui Radu Banciu. E topit după o vedetă TV
Maria Popovici a devăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
De ce a amânat Virgil Ianțu să se căsătorească cu mama fiicei sale. După 22...
BANCUL ZILEI. – Bulă, de acum o să înveți 25 de ore pe zi!
O gaură neagră „înfometată” se hrănește de 40 de ori mai rapid decât limita teoretică