Vești îngrijorătoare de la autorități! Peste 1% din populaţia mondială s-a infectat cu SARS-CoV-2
Numărul cazurilor de COVID-19, din întreaga lume, notificate oficial către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ajuns vineri la 78,2 milioane. Astfel, într-un singur an, peste 1% din populaţia mondială s-a infectat cu SARS-CoV-2, transmite EFE.
Aproape 80 de milioane de oameni, infectați cu COVID-19
În prima zi de Crăciun, au fost comunicate OMS 655.000 de cazuri noi. Numărul deceselor asociate COVID-19 se ridică la 1,74 milioane, 11.600 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit sursei citate.
Pe continentul american sunt contabilizate în prezent 33,9 milioane de cazuri, iar în Europa – 24,9 milioane. În Asia de Sud sunt înregistrate 11,8 milioane, într-o evoluţie în care grosul contaminărilor se concentrează pe primele două continente.
În ceea ce priveşte tendinţele zilnice, Brazilia ocupă ultimul loc, înregistrând circa 47.000 de cazuri într-o singură zi. Aceasta depășește din nou Regatul Unit, cu aproape 40.000 de cazuri, în 24 de ore.
Potrivit OMS, Statele Unite continuă să înregistreze recorduri negative şi au comunicat 221.000 de cazuri de contaminare, în ultimele 24 de ore.
Pandemia se extinde rapid în Rusia şi Germania (29.000 şi respectiv 23.000 de cazuri zilnic), în timp ce pare să stagneze în India, cu 23.000 de cazuri, în 24 de ore.
Medicul Virgil Musta despre vaccinul împotriva COVID-19: Cele mai multe dintre efectele secundare apar la nivelul brațului, acolo unde se injectează serul
Duminică, la ora 08:00, va începe campania de vaccinare a personalului medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
Astfel, medicii care lucrează în această instituție vor primi prima doză de vaccin împotriva SARS-CoV-2, iar printre aceștia se numără și cunoscutul medic Virgil Musta.
Cu această ocazie, acesta a vorbit, într-un interviu acordat Adevărul, despre ce se va întâmpla în perioada următoare, în contextul în care vaccinul a ajuns și în România.
„E un vaccin mult aşteptat de către noi, pentru că e singura noastră şansă să ţinem pandemia sub control. Am văzut că în ultimul timp numărul de cazuri a crescut atât de mult încât sistemul de sănătate a fost pus într-o presiune fantastică. Au murit foarte mulţi oameni. Vaccinul reprezintă o speranţă pentru toţi cei aflaţi în categorie de risc, cât şi a noastră, a cadrelor medicale. Avem speranţa că putem să stăpânim mai bine acest război pe care-l ducem cu virusul. Iată că în întreaga Europa s-a stabilit ca în aceeaşi zi să se înceapă vaccinarea”, a declarat specialistul.
Medicul a explicat că tehnologia utilizată de către cercetătorii de la Pfizer-BioNTech a mai fost utilizată în medicină, dar nu în producerea de vaccinuri.