Un pacient cu COVID-19 care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Craiova a murit pe 24 septembrie, în timp ce aştepta să fie mutat într-o secţie de Terapie Intensivă.
Potrivit mărturiei fiicei, bărbatul de 76 de ani era vaccinat cu schema completă de aproape 6 luni și urma ca în octombrie, să se imunizeze și cu cea de-a treia doză.
„Tatăl meu a decedat pe 24. Am chemat salvarea și mi-a spus atunci că nu este o urgență ca să-l aduc la spital. Testul i-a ieșit pozitiv, l-am adus la ora 02:00 și la ora 07:00 m-au anunțat că a decedat. SMURD-ul a reușit să vină abia după două ore și în cinci ore a și murit”, a declarat Rodica, fiica pacientului pentru Gândul.
Mai mult, femeia acuză că tatălui ei i-au dispărut bunurile în spital, printre care actele, telefonul și cuponul de pensie.
„Îl aduc viu pe picioare și îl iau mort. Mi se spune că nu figurează cu bunuri, și nu vorbim de bani. Sunt lucruri sentimentale.Pe mine mă interesa doar să-i contactez pe prietenii lui și să meargă la înmormântare. A fost un om foarte iubit. În cartier la noi au fost peste 100 de înmormântări cu COVID”, mărturisește femeia.
Pe actele de deces scrie inițial că bărbatul a suferit un stop cardio-respirator. Ulterior, pe actul medical au fost făcute modificări și cauza decesului bărbatului de 76 de ani este infecția cu SARS-COV-2.
Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova se confruntă cu un val de pacienți Covid fără precedent. Duminică noapte, toate locurile de terapie intensivă erau ocupate, iar alți 30 de pacienți așteptau în izolatorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) eliberarea unui loc.
Și managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a afirmat că unitatea pe care o conduce s-a confruntat cu o situaţie fără precedent.
Și managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Laurenţiu Ivanovici, a afirmat că unitatea pe care o conduce s-a confruntat cu o situaţie fără precedent.
Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2. Drept urmare, a trebuit să luăm rapid o decizie şi anume aceea de a redeschide Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent. Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte grav”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, luni, la Antena 3, potrivit News.ro.
„Pacienţii mutaţi în acest sector, nu am putut muta decât opt, peste acest număr instalaţia de oxigen a UPU nu ar mai fi făcut faţă şi ne-am limitat aici. Toţi aceşti pacienţi beneficiază de îngrijiri în UPU, în cele două sectoare amenajate, amenajate ca nişte secţii de Terapie Intensivă, practic suntem şi sunt ca pe front colegii mei din UPU”, a transmis Laurenţiu Ivanovici.