Prima pagină » Coronavirus » Virgil Musta, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Este o decizie individuală”

Virgil Musta, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Este o decizie individuală”

Virgil Musta, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Este o decizie individuală”

Medicul Virgil Musta este de părere că românii care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2 nu ar trebui să se vaccineze.

Specialistul subliniază faptul că oamenii trebuie să aibă acces la toate datele referitoare vaccin și la efectele acestuia înainte de a decide dacă vor sau nu să se imunizeze.

Virgil Musta: „Nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar”

„Decizia de vaccinare este o decizie individuală. Nimeni nu este obligat să se vaccineze. Și ceea ce este important, este ca oamenii să cunoască adevărul despre vaccin, să aibă încredere în specialiști și să evalueze singuri beneficiile și riscurile. Dacă ei consideră că beneficiile sunt în favoarea vaccinării, eu recomand să se vaccineze. Nu este un act în care cineva este obligat să facă vaccinul și eu cred că nimeni nu caută să convingă oamenii să se vaccineze dacă nu este necesar. Ceea ce am vrut să spun că acesta este un act de decizie personală, și datoria noastră, a specialiștilor, este să prezentăm oamenilor situația corect, ca să poată lua o decizie în interesul lor”, a declarat medicul Virgil Musta la Antena 3.

76.400 de persoane, vaccinate în România

„Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 7 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 17.846

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) –  76.400.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, dintre care:

– 27reacții de tip local;

– 35 reacții generale.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 264 reacții comune și minore, dintre care:

– 119 reacții locale cu durere la locul injectării;

– 145 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);

*Menționăm că alte 5 reacții sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, se arată într-un comunicat publicat pe 7 ianuarie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.