Tehnologia care stă la baza vaccinului autohton anti-COVID este complet diferită de cea folosită de companiile care au anunțat deja că au ajuns în faza de finalizare, a declarat cercetătorul Virgil Păunescu de la Oncogen.
Echipa Oncogen lucrează încă din ianuarie la un vaccin împotriva Covid.
Cercetătorul Virgil Păunescu a anunțat în ce fază se află cu vaccinul românesc.
„Tehnologia noastră este complet diferită, ea nu se bazează pe aceşti nuclei, se bazează pe peptide sintetice şi pe răspuns bazat pe limfocite T citotoxice şi pe imunizare locală, pe imnoglobuline locale IgA în nas şi la nivelul capului, in general la nivelul porţii de intrare”.
„Eu sunt optimist în ceea ce priveşte vaccinul românesc pentru că noi avem toate datele teoretice, nu practice să spunem că vaccinul pe care îl dezvoltăm are o memorie de minimum 17 ani, eu cred că este pentru toată viaţa, dar minim 17 ani va avea memorie imunologică, în timp ce toate vaccinurile care sunt acum în dezvoltare şi se bazează pe anticorpi nu par să ducă mai departe de 1 an de zile şi vor trebui repetate”, a mai precizat, pentru Antena 3, cercetătorul Virgil Păunescu de la Oncogen.
Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anticoronavirus și vestea a fost propagată cu surle și trâmbițe chiar de președintele Vladimir Putin, care a spus că printre cei imunizați se numără una dintre fiicele sale. Mai mult, vaccinul are un nume pe măsură: Sputnik-V. Iată ce spune managerul OncoGen, Virgil PĂUNESCU, despre vaccinul dezvoltat de ruși.
Potrivit unei știri recente, elita rusească ar fi avut acces la vaccin, în fază experimentală, încă din luna aprilie, de la începutul pandemiei.
Managerul OncoGen, Virgil Păunescu, a declarat la Digi24 că nu există însă elemente pentru a cataloga acest vaccin anunțat în Rusia: „Un vaccin nu este o chestiune simplă, nu este o joacă”.