Prima pagină » Criza politică » „Dosarul transferurilor” politice în plin calendar al alegerilor anticipatelor

„Dosarul transferurilor” politice în plin calendar al alegerilor anticipatelor

„Dosarul transferurilor” politice în plin calendar al alegerilor anticipatelor
preluare twitter

Parlamentari, primari, viceprimari și consilieri județeni de la toate partidele, în special de la PSD și de la formațiunea lui Victor Ponta sunt cooptați de PNL. Cum arată mutările prin care   liberali speră să câștige la alegerile parlamentare în 2020.

Lista transferurilor, realizată de USR,  arată că, la Slatina, 40 de membrii ai organizației Pro România au trecut în tabăra liberalilor. Printre aceștia se numără Cristina Tomirea, fost președinte al organizației de femei PSD Olt și apoi coordonatoare Pro România, filiala Olt, potrivit comunicatului oferit pe  ">Facebook.

„Filiala Olt a Partidului Național Liberal se lărgește și se întărește! În seara zilei de miercuri, Biroul Municipal al PNL Slatina a aprobat cu entuziasm primirea în rândurile noastre a peste 30 de noi membri, în totalitatea lor foști membri ai Pro România. Ne bucurăm pe această cale că valorile și idealurile liberale atrag tot mai mulți simpatizanți și membri noi, gata oricând să pună umărul la eforturile noastre pentru reconstrucția României”, crede președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

În Moldova, președintele PSD Rădăuți și viceprimar al orașului s-a înscris zilele trecute în PNL.

La Cluj, presa locală relatează că „18 primari PSD se află în negocieri cu PNL pentru a candida la alegerile locale din iunie sub sigla liberalilor”. Potrivit presei locale, din cauza problemelor din interiorul PSD Cluj, edilii locali negociau plecarea din partid. Conducerea centrală a PSD a decis schimbarea conducerii filialei Cluj, Liviu Alexa și Adrian Mlădinoiu fiind schimbați la ultima ședință a Comitetului Executiv.

USR face bilanțul racolărilor liberalilor. Într-un mesaj pe Facebook intitulat „PNL reformează România cu oamenii PSD”, USR contabilizează achizițiile pe care care liberalii le-au facut la nivel local și parlamentar, noteazaă Hotnews.

„Cazul primarului Mihai Chirica, înregimentat în PNL după ce a făcut politică și a fost ales sub sigla PSD, nu este singular. Pe zi ce trece crește lista transferurilor pe care PNL le face în timp ce vorbește despre „realizarea marilor reforme de care România are nevoie” și despre repararea „nenorocirilor lăsate de PSD. Să înțelegem că repară răul făcut de PSD cu oamenii PSD tocmai pentru că sunt cunoscători ai „mecanismului”? Sau că încearcă să-i păcălească iar pe români?”, scrie USR pe pagina de socializare.

Lista transferurilor PNL realizată de USR:

Parlamentari:
Daniel Constantin ex-PC, ex-ALDE, ex-Pro România
Sorin Cîmpreanu ex-ALDE, ex-Pro România
Mircea Banias ex-PNL, ex-PDL, ex-PNL, ex-PC, ex- ALDE, ex-Pro România
Damian Florea ex-FSN, ex-PSD, ex-PUR, ex-PC, ex-ALDE, ex-PSD, ex-Pro România
Liviu Ioan Balint ex-PMP, ex-PSD, ex-PRO România
Remus Borza ex-ALDE, ex-PSD
Cristina Burciu ex PSD
Mihăiță Găină ex PSD
Elena Hărătău ex PSD
Eugen Gioancă ex PSD
Primari și viceprimari:
Mihai Chirică (Iași) ex-PSD
Cristian Matei (Turda) ex-PSD
Marian Voicu (Ciorani) ex-PSD
Silviu Ionut Stan Albeni ex-UNPR
Bogdan Loghin (Rădăuți) ex-PSD
Vladimir Petruț (Cavnic) ex-PSD
Sandu Tudor (Paulești) ex-PSD

Ce declara Ludovic Orban despre traseismul politic înainte să ajungă premier

Ludovic Orban: „Știţi foarte bine că există actori politici, comentatori care tot încearcă să creeze o percepţie falsă. PNL este în război total cu PSD şi cu coaliţia guvernamentală, de fapt cu toate PSD-urile şi cu PSD mare şi cu PSD-urile mai mici, ei sunt adversarii noştri politici. Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care distruge România şi, ca atare, am vrut să se ştie foarte clar că niciun pesedist nu are ce să caute în partid (…) PNL „a fost, este şi va fi întotdeauna împotriva traseismului politic”.

Ciolacu spunea la 7 ianuarie, la Conferința de la Brăila, cum nu arată, în viziunea acestuia, traseimul politic.

„Domnul Tudose a venit astăzi acasă, ca să zic aşa. Nu consider că domnul Mihai Tudose a fost traseist politic. Consider că niciun coleg din partid, care a plecat tot către un partid de stânga, nu este traseist politic. „, potrivit Agerpress.

Liderul Pro România se poziționa puternic împotriva traseismului puternic, în anul 2011: ”Turiştii politici trebuie sancţionaţi prin lege”, dându-l exemplu de ”traseist politic” pe Dan Ilie Morega, parlamentar de Gorj, care a trecut pe la toate partidele.

„Domnul Morega are obiceiul ca, de fiecare dată când apare un partid nou, să treacă la acesta”, potrivit Dcnews.

S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate la Bruxelles, în perioada studiilor, în ... vezi toate articolele

Citește și