Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că sunt multe structuri în București, respectiv poduri, pasaje, sau clădiri, care nu au nevoie de cutremur ca să se prăbușească.
„Toate structurile de rezistență ale unor construcții care sunt evidențiate prin raport de expertiză tehnică, și îți arată raportul că există o stare nesatisfăcătoare, sau risc seismic grad I la clădirile civile, toate au probleme, și nu este neapărat nevoie de un cutremur ca ele să cadă.
Aceste degradări, le vedem cu ochiul liber. Nu trebuie să fii un specialist ca să vezi aceste degradări, la poduri, la clădiri”, a precizat Marius Coaje în cadrul emisiuni „Cu Gândul la București” de luni seară.
Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:
„Problema este că ele au fost deja evidențiate, puse pe tapet, și cineva s-a îngrijit ca ele să fie evidențiate, și autoritatea publică locală are obligația ca aceste poduri pe care le administrează să le consolideze, să le refacă, să le demoleze sau să facă altele noi”, a mai precizat Marius Coaje.
Marius Coaje, fost consilier personal al fostului primar general Gabriela Firea, a mai precizat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Podul Grant are o stare tehnică nesatisfăcătoare, care echivalează cu un risc seismic grad I la clădiri. Potrivit lui Coaje, Podul Grant a fost consolidat doar pe jumătate.
„Decizia fostului primar (Gabriela Firea- n.r.) a fost de a expertiza și de a întocmi documentații de avizare a lucrărilor de intervenții la toate pasajele și podurile care țin de Primăria Capitalei.
Unul dintre acestea este și Podul Grant. Această lucrare a fost expertizată din punct de vedere tehnic și a reieșit o stare tehnică nesatisfăcătoare, care este egală cu un risc seismic I la clădiri. Mai există după acest nesatisfăcător doar un grad 5”, a declarat Marius Coaje în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, de luni seară.