Prima pagină » Cu Gândul la România » O echipă a Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București este câștigătoarea Marelui Premiu ,,Start-up of the Year” – InnovationLabs

O echipă a Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității din București este câștigătoarea Marelui Premiu ,,Start-up of the Year” – InnovationLabs

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

În cadrul finalei InnovationLabs, susținută joi, 15 octombrie, echipa Exigo a Laboratorului de Robotică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București a câștigat Marele PremiuStart-up of the Year. Startup-ul își propune să aducă o schimbare în domeniul recuperării fizice, dezvoltând o orteză smart portabilă, pe care pacienții o pot folosi acasă și controla prin aplicația de mobil.

Facultatea de Matematică și Informatică a UB a fost reprezentată pe lângă Exigo, de alte trei echipe, din totalul de 16 finaliste: VatisTech, Themis și Actevanzarimasini, în finala InnovationLabs, un program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice, susținut academic de Universitatea din București și de Universitatea Politehnică din București, informează UB.

Exigo, echipa câștigătoare a Marelui Premiu ,,Start-up of the Year” – InnovationLabs

De altfel, membrele echipei câștigătoare, Ana-Maria Melinte (anul II în cadrul programului masteral de Artificial Intelligence), Irina Șargu (absolventă a aceluiași master) și Ioana Ciripan (anul IV la specializarea Calculatoare și Tehnologia Informației) s-au calificat și în programul START Fellowship din Elveția, alături de colegii din Themis, o altă echipă care a obținut rezultate remarcabile. Cele trei studente sunt active în UniBuc Robotics, laboratoarele de Robotică și Printare 3D ale Universității din București.

Felicitări, Exigo! Le sunt alături membrelor încă din momentul formării echipei și am văzut cum de 11 luni muncesc încontinuu la realizarea produsului, așadar merită din plin rezultatul obținut! Și înainte de a forma Exigo, fetele au fost implicate în UniBuc Robotics, unde au adus o contribuție semnificativă. Sunt persoane care își asumă efortul necesar unui proiect început. Acum tinerele sunt în Elveția, la programul START Fellowship și le urmăresc cu interes și cu entuziasm tot progresul”, a transmis Andrei Dumitriu, ambasadorul InnovationLabs din partea Universității din București.

„A fost un an atipic, dar sunt mândru de toate cele patru echipe din UB care au ajuns în finală (Exigo, VatisTech, Themis și Actevanzarimasini). Pe trei dintre ele le-am mentorat direct în cadrul programului și le susțin în continuare. Să le fiu mentor a fost o plăcere, echipele având o atitudine profesionistă, ținându-se de fiecare angajament luat. Sunt foarte încântat că pitch-ul final a fost în cea mai bună variantă de până acum. Toți s-au descurcat minunat. Echipele avansează rapid și au rezultate cuantificabile”, a mai precizat acesta.

Patru echipe din cadrul UB, finaliste

Specialistul spune că cel mai mare premiu câștigat este, de fapt, succesul echipei și, totodată, că într-un timp foarte scurt au reușit să aibă patru echipe finalist, dintre care una fiind câștigătoarea marelui premiu.

,,Premiile sunt importante, dar premiul cel mare este, de fapt, succesul echipei pe piață. Rezultatele echipelor participante sunt dovada că în UB există un spirit antreprenorial cu un potențial imens. Cu resurse minime, în numai al doilea an de parteneriat cu InnovationLabs, am reușit să avem patru echipe finaliste, una din ele câștigând premiul cel mare. Sunt importante dezvoltarea și încurajarea acestui potențial. Mulțumim și întregii echipe InnovationLabs care ne-a susținut în aceasta perioadă”, a concluzionat mentorul echipei.

Andrei Dumitriu este ambasadorul InnovationLabs din partea Universității din București, coordonatorul UniBuc Robotics și al laboratoarelor de Robotică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică. De asemenea, specialistul a mentorat echipele Exigo, VatisTech, Themis  în programul InnovationLabs din 2020.

Citește și