Prima pagină » Cultură » Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 12 și 13 august

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 12 și 13 august

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 12 și 13 august

Un final de săptămână cu un București incredibil de gol, dar cu filme, piese de teatru și concerte pe agenda de weekend, pentru a profita de zilele plăcute de vacanță.

Filme pe agenda de weekend

Avem în această săptămână trei premiere pe agenda de weekend, dar posibilități nelimitate în cinematografele Capitalei. Profită de ele și mergi să vezi un film.

„Cobweb”

Peter este chinuit de un zgomot misterios care vine din pereții dormitorului său. Părinții insistă că zgomotul este doar în imaginația lui, dar pe măsură ce frica i se intensifică, Peter începe să înțeleagă că părinții săi ascund un secret teribil.

Regia: Samuel Bodin

Cu: Lizzy Caplan, Antony Starr, Cleopatra Coleman, Woody Norman

Gen film: Horror

„Gran Turismo”

Tânărul Jann are șansa să-și împlinească un vis ce părea de neatins. Pasionat până la obsesie de jocul video Gran Turismo, Jann câștigă o serie de competiții organizate de Nissan, iar asta îl pune la volanul unei mașini de curse reale.

Regia: Neill Blomkamp

Cu: Orlando Bloom, David Harbour, Archie Madekwe

Gen film: Acţiune

„Țestoasele Ninja: Haosul mutanților”

După ani în care au fost feriți de lumea oamenilor, țestoasele își propun să câștige inimile newyorkezilor și să fie acceptați ca adolescenți normali. April îi ajută să se lupte cu un misterios sindicat al crimei, dar curând sunt depășiți de situație.

Regia: Jeff Rowe, Kyler Spears

Cu: Paul Rudd, Giancarlo Esposito, Rose Byrne, Jackie Chan, Seth Rogen

Gen film: Animație

Teatru pe agenda de weekend

Teatrele bucureștene sunt în vacanță în această perioadă, dar am pus totuși pentru tine pe agenda de weekend trei piese numai bune să te scoată din amorțeală.

„Fază lungă”

Un eveniment neașteptat le dă viața peste cap și îi face să-și pună la îndoială relația. Pentru că orice comedie are nevoie de puțină adrenalină.

În traducerea lui Victor Scoradeț, „Fază lungă” este un spectacol comic bazat pe povestea palpitantă trăită de un cuplu modern, din zilele noastre.

Întorși de la o petrecere, Ioana și Sorin se trezesc peste noapte captivi într-o situație fără ieșire, care le perturbă liniștea și îi face să-și pună la îndoială alegerile.

Destinul, care de data aceasta poartă forma unui orfan lovit de soartă, intervine în relația de cuplu și le provoacă o criză majoră. Dar asta doar pentru a reașeza lucrurile într-o nouă ordine, în care cei doi au șansa să-și schimbe întreaga viziune asupra vieții. Pentru că orice cuplu are nevoie de o „zguduială” ca să-și dea seama dacă este sau nu de „fază lungă”.

Când: sâmbătă, 12 august, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Iulia Neacșu, Răzvan Ilie, Radu Catană, Grațiela Popa

Regia: Laura Ducu

„Sărbători mari & conversații mici”

Ți s-a întâmplat vreodată să te îndrăgostești de sărbători? Ți s-a întâmplat vreodată să te desparți de sărbători? Dar să te cerți ca apoi să te împaci? Ți s-a întâmplat vreodată să…?

„Sărbători mari & conversații mici” este un ciclu de 4 dramedii, în care Scott Caan, o nouă și interesantă voce a teatrului american, urmărește alienarea pe care dispariția rolurilor tradiționale a creat-o în cuplul clasic.

Într-o lume în care ambele sexe sunt într-o criză identitară, care sunt standardele și reperele pentru dinamica dintre bărbați și femei? E rușinos să te săruți la o primă întâlnire? Sau e caraghios dacă n-o faci? Când e atrăgătoare masculinitatea și respingătoare feminitatea? Când devine toxică viața domestică și independența distrugătoare? Anul Nou, Ziua Îndrăgostiților, Halloween-ul și o zi de naștere sunt cele mai potrivit nepotrivite momente pentru a afla ce ne apropie și ce ne dezbină.

Când: duminică, 13 august, ora 19.00

Unde: Teatrul Godot

Distribuția: Ana Pasti, Sergiu Costache, Ana-Maria Moldovan, Bogdan Nechifor/Andrei Mateiu

Regia: Carla Oncescu

Foto: Teatrul În Culise

„All you need is luv”

O comedie pasională care îți demonstrează că iubirea e tot ce contează. Doi prieteni din facultate se reîntâlnesc după ani și ani pe un pod unde ajung să-și schimbe unul altuia viețile. Vali, un inadaptat obosit să caute sensul existenței, își dorește să scape de această povară și e pregătit să se arunce.

Prietenul său Mihnea, un bărbat de succes obișnuit să câștige tot timpul, ajunge pe aceeași margine a prăpastiei din cauza celor două iubiri între care se împarte – cea caldă și confortabilă de acasă și cea nouă, incitantă, trăită prin hoteluri. Cei doi bărbați care-și plâng de milă unul altuia ajung totuși la o soluție pentru fericire, când în peisaj apare Elena, soția lui Mihnea.

Când: duminică, 13 august, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Iulia Alexandra Neacșu, Dorin Enache, Radu Catană

Regia: Laura Ducu

Concerte pe agenda de weekend

Muzica învinge întotdeauna, chiar și într-un oraș toropit de căldură, așa că am pus pe agenda de weekend câteva concerte care te vor face să dansezi fără încetare.

Origins – 50 years of Hip-Hop, Quantic, sâmbătă, 12 august, ora 19.00

Steaua di Vreari, berăria H, sâmbătă, 12 august, ora 19.00

Jazz under the Stars: Palace Garden | Sorina Rotaru, Palatul Bragadiru, sâmbătă, 12 august, ora 19.00

Breathelast & June Turns Black, The Pub – Universității, sâmbătă, 12 august, ora 19.30

Altceva Band, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 12 august, ora 21.30

Klaas Kloosterboer. Rescrieri, Revederi, Înlocuiri, la Muzeul Național de Artă Contemporană al României

Și în această săptămână avem pe agenda de weekend un eveniment de neratat. Aparținând unei generații de frunte de artiști olandezi, a căror creație a fost influențată de mișcările artistice Fluxus și Zero, Klaas Kloosterboer este un artist pluridisciplinar a cărui vastă creație este marcată de tensiunea dintre abstracție și acțiune.

Expoziția concepută pentru MNAC oferă o privire de ansamblu asupra practicii experimentale inovatoare a artistului, prezentând o selecție de lucrări în diferite medii ce compun o instalație imersivă special gândită pentru spațiul de la parter al muzeului. Antrenând privitorul într-un univers al contrastelor și provocărilor vizuale, expoziția exprimă angajamentul artistului de a-și plasa discursul artistic în afara mediilor tradiționale, explorând modul în care, prin decizie și acțiune se produc noi conținuturi și semnificații.

Expoziția poate fi vizitată la parterul muzeului.

CITEȘTE ȘI: Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” începe mâine la Alexandria

„Cinema în aer liber”, între 15 august și 10 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan

Brașov Jazz & Blues Festival: 54 de evenimente, 5 scene și peste 100 de artiști din 9 țări, între 10 și 15 august

Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, între 22 august și 3 septembrie, la București

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și