Prima pagină » Cultură » Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 17 și 18 decembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 17 și 18 decembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 17 și 18 decembrie

Cu un pas mai aproape de Crăciun, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care te vor cuceri, cu siguranță.

Filme pe agenda weekend

Alături de mult așteptata premieră a celui de-al doilea film „Avatar”, am pus pe agenda de weekend alte trei premiere din săptămâna acesta, dar, după cum știi, asta nu e tot: există încă în cinematografe o mulțime de filme pe care trebuie să le vezi.

„Avatar: Calea apei”

La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare.

Regia: James Cameron

Cu: Zoe Saldana, Kate Winslet, Sigourney Weaver, Sam Worthington

Gen film: Fantastic, SF

„Vârfuri și abisuri”

În 2013, o țară întreagă urmărea cu nerăbdare știrile când primul cuceritor maghiar al vârfului Everest a dispărut împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți încă au speranță, soția sa anunță că nu sunt necesare noi expediții de salvare.

Regia: Sándor Csoma

Cu: Emõke Pál, Zsolt Trill, Lajos Ottó Horváth, Ildikó Tóth, Nagy Enikö

Gen film: Biografic

„Tori și Lokita”

O emoționantă poveste despre prietenia invincibilă dintre o adolescentă și un băiețel african care emigrează în Belgia.

Regia: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne

Cu: Mbundu Joely, Pablo Schils

Gen film: Dramă

„Cele trei dorințe ale Cenușăresei”

Povestea clasică a Cenușăresei: în mijlocul unei păduri acoperite de zăpezi, eroina se luptă cu mama vitregă, care se pune în calea visului fetei de a-l întâlni pe Făt-Frumos. O călătorie plină de emoții, aventuri, arcași și un bal la palatul regal.

Regia: Cecilie A. Mosli

Cu: Cengiz Al, Ellen Dorrit Petersen, Ingrid Giæver, Bjørn Sundquist, Astrid S

Gen film: Familie

Teatru pe agenda de weekend

Fie că ești în căutarea unei piese care să te apropie și mai mult de spiritul crăciunului, fie că ți-e dor de o comedie care să te facă să uiți pentru o oră de tot ce te înconjoară, avem pe agenda de weekend variante pentru cele mai diverse gusturi.

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje. Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Regia: Felix Alexa

„Îngerul pantofilor”

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim?

Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, nevăzutul. Și adulții au nevoie de povești. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta. O poveste “altfel” despre ce este cu adevărat important. O poveste în care ochii copiilor văd nevăzutul. O poveste.

Când: sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Coquette

„Ghici cine te sună?!”

O eclipsă de lună, o petrecere… Cineva se gândește la un joc. Cum ar fi să lăsăm telefoanele pe masă și să răspundem pe speaker?

O eclipsă de lună adună la aceeași masă șapte prieteni, cu șapte vieți secrete. Unul dintre ei propune un joc nevinovat: toate mesajele, convorbirile telefonice și mesajele vocale din seara respectivă sunt împărtășite cu ceilalți. Curând, fiecare dintre ei suportă consecințele secretelor pe care le-au ținut ascunse: aventuri extraconjugale, jocuri periculoase cu străini, fapte de neiertat care amenință prieteniile și căsniciile lor.

„Ghici cine te sună?!” este prima montare a Teatrului Elisabeta în regia actriței Tania Popa, și este o adaptare realizată de Andreas Petrescu după celebrul film „Perfetti sconosciuti”.

Când: duminică, 18 decembrie, ora 18.00

Unde: Teatrul Elisabeta

Distribuția: Tania Popa, Victor Bucur, Gabi Costin, Alexandra Velniciuc, Silviu Mircescu, Laura Cosoi, Vitalie Bichir, Maruca Băiașu

Regia: Tania Popa

„Creatorul de teatru”

„Creatorul de teatru” este un imn paradoxal închinat artei teatrale, dar și o privire caustică asupra vieților noastre meschine și tragicomice.

În rolul lui Bruscon, Marcel Iureș dă viață, într-un cvasi-monolog caustic și absurd, unui splendid bufon în căutarea absolutului în artă. Actor, autor și regizor megaloman, mizantrop, ipohondru, nihilist și intempestiv, Bruscon izbucnește în tirade îndreptate împotriva mediocrității țării sale, vociferează despre orice, de la politică, societate, teatru – pe care Bruscon susține că-l detestă -, răbufnește față de condițiile care îi sunt oferite, pentru că nimic și nimeni nu se ridică la înălțimea ambițiilor sale artistice, și mai ales familia sa, cu care se poartă tiranic.

Personajele care îl secondează sunt grotești, aproape caricaturale, adesea ridicole, înzestrate cu capacitatea de a stârni în spectator sentimente de respingere și ilaritate, dar în spatele caricaturii se ascunde pesimismul scriitorului Thomas Bernhard, convins că această umanitate nu are nicio șansă de salvare.

„Creatorul de teatru” este un text extraordinar, plin de furie, disperare, agresivitate, deziluzie, dar și de umor negru.

Când: duminică, 18 decembrie, ora 19.00

Unde: TNB, Sala Studio

Distribuția: Marcel Iureș, Alexandru Bindea, Ana Ciontea, Alexandra Sălceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne, Victoria Dicu

Regia: Alexandru Dabija

Concerte pe agenda de weekend

Muzica este ingredientul minune, cel care ne face viețile frumoase și libere. Am pus pe agenda de weekend, alături de concerte de Crăciun, alte câteva evenimente muzicale din cale să alegi, dacă nu-ți petreci următoarele zile pe pârtie.

Dimineți cu muzică barocă, Ateneul Român, sâmbătă, 17 decembrie, ora 11.00

Christmas Celebration, ELITE ART GALERY, sâmbătă, 17 decembrie, ora 15.00

Ride on Band, The Pub Universității, sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00

Doar o dată-i Crăciunul – Ștefan Bănică, Sala Palatului, sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.30

DakhaBrakha (UA), Control Club, sâmbătă, 17 decembrie, ora 20.00

Șaraimanic la Palat: Taraful Ionică Minune & Bibescu, Taetrul Godot, sâmbătă, 17 decembrie, ora 20.00

Pistol cu capse & Nuanțe, Club Fabrica, sâmbătă, 17 decembrie, ora 20.00

Trooper, Quantic Pub, sâmbătă, 17 decembrie, ora 20.00

Țigări Fumează Oricine, Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 17 decembrie, ora 20.30

Altceva, True Bar, sâmbătă, 17 decembrie, ora 22.00

Concert Coral de Crăciun, Ateneul Româna, duminică, 18 decembrie, ora 11.00

Recital de pian. Bridges and echoes, Ateneul Româna, duminică, 18 decembrie, ora 19.00

Christmas Jazz – Crăciun magic la TNB – 2022, duminică, 18 decembrie, ora 19.00

Analia Selis & Mariano Castro – Christmas Tales, Teatrul Godot, duminică, 18 decembrie, ora 19.00

AC/DC #Live Experience – Tribute Concert by Riff Raff (Italia), Berăria H, duminică, 18 decembrie, ora 20.15

Târgul de Crăciun București: concerte de toate genurile, în weekendul 16-18 decembrie

IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Jurjak, Balkan Taksim, Ilie Caraş şi Maestrul Hiram Orchestra sunt doar câţiva dintre artiştii penultimului weekend de concerte live la Târgul de Crăciun Bucureşti. Între 16 şi 18 decembrie, Piaţa Constituţiei este transformată în fiecare seară într-un adevărat caleidoscop muzical prin spectacole folclorice, muzică de salon, muzică balcanică la instrumente arhaice, colinde de inspiraţie sacrală şi concerte rock în interpretarea unor nume consacrate ale rockului, trupe nominalizate la Premiile Music Moves Europe 2022 şi Gopo, orchestre, grupuri vocale, ansambluri şi coruri de copii.

Sâmbătă seara stă sub semnul colindelor româneşti şi cântecelor tradiţionale de Crăciun interpretate de artişti de muzică populară, ansambluri folclorice şi grupuri vocale. De pe plaiurile Bucovinei la Târgul de Crăciun Bucureşti, Ilie Caraş aduce pe 17 decembrie, în Piaţa Constituţiei, cele mai frumoase colinde din tărâmul fagilor. Programul artistic se încheie cu o petrecere de Crăciun în stil oltenesc pe ritmurile concertului Florin Grigore & Taraful Nicu Spătaru.

După ce Felicia Filip, Andra şi Ducu Bertzi au urcat pe scena Târgului de Crăciun Bucureşti, duminică 18 decembrie, bucureştenii se bucură de prezenţă unui alt nume mare al muzicii româneşti, legendara trupă IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro. Regele nedetronat al rockului românesc de mai bine de 40 de ani, Cristi Minculescu electrizează atmosfera din Piaţa Constituţiei cu vocea sa inconfundabilă, alături de Valter Popa la chitară şi Boro la bass şi Mihai Dumitrescu la tobe.

Foto: Independența Film

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și