Prima pagină » Cultură » Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 25 și 26 martie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 25 și 26 martie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 25 și 26 martie

În aceste zile minunate de primăvară am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să contribuie la starea ta de bine și care te vor ajuta să ieși din rutina unor săptămâni trase la indigo. 

Filme pe agenda de weekend

Un final de săptămână bogat în premiere cinematografice, așa că le-am pus pe toate pe agenda de weekend, pentru inspirație și timp de calitate.

„Demon Slayer: To The Swordsmith Village”

Animatia prezintă drama lui Tanjiro Kamado și lupta lui furibundă cu diavolii. După ce aceștia îi ucid familia, Tanjiro Kamado se alătură vânătorilor de diavoli pentru a-și ajuta sora mai mică, Nezuko, transformată ea însăși în diavol, să redevină om.

Regia: Haruo Sotozaki

Cu: Toshio Furukawa, Natsuki Hanae, Kana Hanazawa, Akira Ishida, Kengo Kawanishi

Gen film: Acţiune

„Haita de acțiune”

O satiră polițistă văzută prin ochii lui Aurel, un polițist aflat în prima lui zi de serviciu. Își dorește să fie un cetățean model și un polițist corect, dar cariera lui este pusă în pericol înainte să înceapă, din cauza prietenului său, Denzel.

Regia: Vali Dobrogeanu

Cu: Antonia, Vlad Brumaru, Anca Dumitra, Matei Dima

Gen film: Acţiune

„Cei opt munți”

O poveste despre prietenia dintre doi copii ce devin bărbați, în timp ce încearcă să șteargă amprentele pe care părinții le-au lăsat asupra vieților lor. Sunt Pietro și Bruno. Unul aparține orașului, celălalt este ultimul copil dintr-un sat de munte.

Regia: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Cu: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Elena Lietti, Filippo Timi, Gualtiero Burzi

Gen film: Dramă

„Mireasa mortului”

O echipă de cineaști francezi ajunge România ca să filmeze, botezul, nunta și înmormântarea, rituri de petrecere a omului prin existența sa pământeană. După filmarea priemelor două episoade, echipa constantă că în sat nimeni nu mai vrea să moară.

Regia: Cornel Gheorghiță

Cu: Manue Fleytoux, Duncan Talhouet, Nicolas Luboz, Lorena-Andrada Zăbrăuțanu, Mihai Gruia Sandu, Ion Sapdaru

Gen film: Comedie

„Topografia hazardului”

În 1983, Daniel Spoerri îngroapă resturile unui festin la care au participat 80 de persoane. În 2016, odată cu redescoperirea acestora începe și călătoria filmului care urmează amintirile artistului înspre locurile unde și-a petrecut copilăria.

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Daniel Spoerri, Iancu Țurcăman, Leonard Zăicescu

Gen film: Documentar

Teatru pe agenda de weekend

Pe scenă și în viață lucrurile se întâmplă la fel. Alege să trăiești într-o sală de teatru povestea în care te regăsești, cu una dintre piesele pe care le-am pus la acest final de săptămână pe agenda de weekend.

„Înger căzut la pat”

O comedie dulce-amăruie despre oamenii care aleg să se întoarcă întotdeauna prea târziu.

Se întâmplă uneori să-ți dorești să revii la oameni, momente sau locuri. Doar că dorința aceasta apare de obicei când ceilalți s-au obișnuit deja fără tine. Pentru că foarte multe lucruri în viață se întâmplă prea târziu. Îți dai seama prea târziu că ai pierdut pe cineva pe care l-ai fi vrut înapoi în viața ta, îți vei cere iertare prea târziu și probabil te vei reîntoarce într-un loc drag atunci când spațiul, așa cum îl știai tu, nu mai există. Pentru că oamenii de fapt nu se schimbă, ci doar lucrurile din jur se transformă astfel încât să-ți dea senzația că viața este mereu într-o continuă mișcare. Dar și de asta îți vei da seama probabil prea târziu.

Cu o distribuție de 12 actori, spectacolul spune șase povești despre relații pe care oamenii le construiesc și apoi le abandonează. Acele relații de familie, de iubire sau de prietenie, spre care oamenii aleg să se întoarcă, dar o fac întotdeauna prea târziu. Iar la final rămân doar cu regretul lui „ce-ar fi fost dacă…”

Când: sâmbătă, 25 martie, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catană, Eduard Păuna, Ionuț Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Grațiela Popa, Claudia Moroșanu, Andreea Boșneag, Cristian Bajora

Regia: Cristian Bajora

„Vizitatorul”

1938 – Al Treilea Reich este în ascensiune. Persecuţiile împotriva evreilor se înmulţesc şi devin din ce în ce mai agresive. Molima urii cuprinde liniştitele oraşe europene şi îmbolnăveşte de nesiguranţă lumea întreagă. Austria este şi ea cuprinsă de teroare, dar celebrul psihanalist Sigmund Freud refuză să îşi părăsească reşedinţa. Se încăpăţânează să nu recunoască ameninţarea care se iveşte la orizont.

Într-o noapte înstelată, străzile Vienei sunt cutremurate de cântecele soldaţilor germani şi de strigătele îngrozite ale cetăţenilor doborâţi de pumnii acestora. Anna Freud este luată de Gestapo din propria casă. Freud, tatăl său, rămâne singur, aşteptând întoarcerea ei. Dar în cabinetul său apare un necunoscut bizar. Cine este acest vizitator neanunţat? Un nebun în căutarea unei salvări? Poate este un prieten la nevoie?… Sau este Dumnezeu Însuşi?

Când: sâmbătă, 25 martie, ora 19.30

Unde: Teatrul Nottara

Distribuția: Alexandru Repan, Ion Haiduc, Crenguţa Hariton, Cristian Nicolaie

„Aproape”

Merită să-ți ascunzi inima într-o pungă de hârtie? Câtă iubire poți depozita într-o magazie? Sau cum ar fi să descoperi că, uneori, dragostea apare fix acolo unde nu te aștepți?

Veți afla răspunsul în nouă povești‑spectacol care se nasc din miracolul apropierii de celălalt. Din firesc, din ezitări, stângăcii, emoții – departe de scenariile complicate pe care le fabricăm în spațiul „safe” al minții noastre. O comedie romantică presărată cu accente de realism magic, spectacolul „Aproape” explorează micro‑universul relațiilor umane și vorbește despre puterea apropierii autentice de a tansforma griuri incerte în culori pure.

Într-o atmosferă aproape-(supra)realistă, locuitorii unui aproape-oraș din Nordul îndepărtat al Americii devin protagoniștii unor happening‑uri care îi surprind în diverse ipostaze ale iubirii. Ei descoperă că dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme. Poate fi o întâlnire întâmplătoare sau o prietenie care devine mai mult. O scânteie de speranță născută dintr‑un fapt banal. Poate fi chiar în fața ta… Poate topi timpul și spațiul. Și zăpada, uneori.

Când: duminică, 26 martie, ora 19.00

Unde: Teatrul Excelsior

Distribuția: Dan Pughineanu, Loredana Cosovanu, Mihai Mitrea, Iulia Samson, Radu Micu, Ana Udroiu, Pamela Iobaji, Dan Pughineanu, Bogdan Nechifor, Alex Popa

Regia: Eugen Gyemant

„Figuranta”

Un text emoționant care prezintă povestea tragi-comică a Aniei, o actriță aspirantă, a cărei viață se împarte între încercarea disperată de a-și face o carieră în teatru și neîmplinirile din viața personală.

„Tania Popa este o bombă cu ceas. O bombă cu ceas de lux. Nu știi niciodată când va exploda iar atunci când o face, reacția e puternică, mătură totul în jur. Dar nu cu violență ci cu sensibilitate. Cu multă căldură.

Figuranta este un text scris special pentru ea. De cum l-a primit s-a aruncat asupra lui ca un om flămând. L-a desfăcut, s-a îmbrăcat cu el, l-a consumat si apoi a devenit al ei. Sunt foarte mulți actori în România. Mulți dintre ei sunt buni. Foarte buni. Tania nu e printre ei. Pentru că Tania este printre cei mai buni. Și aceștia sunt puțini. Cuvintele mele se aud pe scenă prin gura Taniei Popa si așa devin mai frumoase. Cuvintele mele înseamnă ceva, au viață în ele, datorită ei. Pentru că asta știe ea să facă. Să explodeze viață pe scenă”, spune Andreas Petrescu, autorul piesei.

Când: duminică, 26 martie, ora 19.00

Unde: TNB, Sala Pictura

Distribuția: Tania Popa

Regia: Tania Popa

Concerte pe agenda de weekend

Termină săptămâna în pași de dans, la unul dintre concertele pe care le-am pus și în această săptămână pe agenda de weekend.

Om la lună, Control Club, sâmbătă, 25 martie, ora 19.00

Death the Leveller (Irlanda), Stiff Kicks (RO), Far Away from Earth (RO), The Pub – Universității, sâmbătă, 25 martie, ora 19.00

Kempes, Quantic Pub, sâmbătă, 25 martie, ora 19.00

Romantico Live Tour 2023 – Jonathan Cilia Faro și Veronica Liberati, Sala Luceafărul, sâmbătă, 25 martie, ora 20.00

Baba Novak, True Club, duminică, 26 martie, ora 19.00

Monica Odagiu & Vlad Nicolici, The Pub Universității, duminică, 26 martie, ora 20.00

Keri & Dedey, Expirat Halele Carol, duminică, 26 martie, ora 20.00

Lovestruck Festival, între 24 și 26 martie

Primul festival dedicat în întregime temei iubirii în artă, Lovestruck Festival propune între 24 şi 26 martie 2023 la Bucureşti un program încărcat de evenimente culturale pentru romanticii de toate vârstele. De la concerte Maria Răducanu, Rona Hartner şi Analia Selis, la cursuri de salsa, proiecţii de filme premiate şi spectacole de teatru contemporan, la ateliere pentru copii, instalaţii foto-poetice, Lovestruck Festival a pregătit pentru publicul bucureştean o multitudine de manifestări artistice cu acces gratuit.

Foto: Teatrul Nottara

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Mihai Mincan, regizorul filmului „Spre Nord”: „Am vrut să scriu un scenariu despre cum ne raportăm la frică, folosind metafora unui om închis într-o cutie de metal, cu o biblie, nevoit să meargă pe bunătatea unui semen despre care nu știe nimic”

GOPO 2023: „Metronom”, regizat de Alexandru Belc, a obținut 11 nominalizări. Cine se mai află pe lista concurenților la Oscarurile românești

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și