Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 27 și 28 august

Publicat: 27 08. 2022, 08:00

La final de vară calendaristică am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte, expoziții și evenimente care să te facă să simți bucuria ultimelor zile de vacanță. 

Filme pe agenda de weekend

Cu cinci premiere pe agenda de weekend finalul de săptămână cinefil poate cuprinde mult mai multe lungmetraje de neratat, tot ce ai de făcut este să alegi pe care vrei să le vezi. 

„După ce am găsit fericirea”

Tessa nu mai este fata simplă care era când l-a cunoscut pe Hardin. Înțelege cine este și de ce are nevoie. Când lumile lor se ciocnesc, există o pasiune de netăgăduit. Dar merită oare să lupte pentru dragostea lor – și cu ce preț?

Regia: Castille Landon

Cu: Louise Lombard, Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford

Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste

„Maigret”

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

Regia: Patrice Leconte

Cu: Gérard Depardieu

Gen film: Crimă, Dramă

„Maria Tănase”

Maria Tănase a iubit așa cum a cântat, cu patimă, fără să-și refuze nimic și punând totul la bătaie pentru bărbatul iubit, de la sufletul ei mare, până la averea câștigată cu vocea ei inegalabilă.

Regia: Mihai Constantinescu

Cu: Lavinia Șandru, Adrian Păduraru, Marius Florea Vizante, Mihai Mălaimare

Gen film: Biografic, Dramă

„Elfii cofetari”

Legendarii „elfkins” din Köln, Germania, erau elfi care îi ajutau noaptea pe meșteșugari la muncile lor. Cu 200 de ani în urmă, însă, ei au fost izgoniți de soția malefică a unui croitor. Aceasta este povestea întoarcerii lor.

Regia: Ute von Münchow-Pohl

Cu: Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel

Gen film: Animaţie, Comedie, Familie, Fantastic

„Invitație în iad”

După moartea mamei sale, Evie e abordată de un verișor necunoscut care o invită la o nuntă fastuoasă în mediul rural englez. Curând, își dă seama că o conspirație gotică este se desfășoară în jurul ei și trebuie să lupte pentru supraviețuire.

Regia: Jessica M. Thompson

Cu: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Hugh Skinner, Stephanie Corneliussen

Gen film: Horror, Thriller

Teatru pe agenda de weekend

Încet, încet, stagiunea teatrală următoare începe să se dezmorțească. Se fac repetiții, se pregătesc premiere. Până atunci, am pus pe agenda de weekend piese de teatru numai bune pentru a-ți face încălzirea pentru o toamnă culturală.

„Și cu pisica ce-ați făcut?”

Tanti Lili este mătușa bogată, Tonel este nepotul obsedat de jocuri de noroc care, bineînțeles, vrea banii mătușii. Vi se pare cunoscută istorioara? E posibil, toate poveștile s-au spus deja, nou poate fi doar felul în care le spui. Spectacolul „Și cu pisica ce-ați făcut?” e o comedie plină de răsturnări de situație și care, până în ultimul moment, ia spectatorul prin surprindere, îl trece prin toate stările de la râs la emoție fără niciun fel de avertisment. O comedie făcută între actori prieteni, cu bucurie pentru teatru, spre bucuria spectatorului.

Când: sâmbătăt, 27 august, ora 20.00

Unde: TNB

Distribuția: Rodica Mandache, Marius Manole, Maria Buză, Medeea Marinescu, Anghel Damian, Lia Bugnar

Regia: Lia Bugnar

„Political Correctness”

O comedie usturătoare despre unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale momentului: corectitudinea politică.

Într-un viitor deloc îndepărtat în care umorul a fost interzis și numeroase cuvinte și expresii uzuale au fost scoase din vocabular pentru că sunt incorecte politic, controlul a fost instalat complet atât în mediul online, cât și în mediul intim. Autoritățile știu tot ce faci și tot ce spui, iar omenirea se află acum sub atenta supraveghere a forțelor de liniște și ordine ale corectitudinii politice.

„Political Correctness” este un spectacol al momentului, cu un umor acid și o puternică amprentă socială, care ne arată că această corectitudine politică, gândită ca un instrument de ajutor în respectarea drepturilor umane și evitarea discriminării, poate deveni o adevărată amenințare cu privire la libertatea omenirii, dacă este denaturată și exploatată în scopuri radicale.

Când: sâmbătă, 27 august, ora 20.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Ioana Nichita, Ionuț Iftimiciuc, Alexandra Ioniță, Răzvan Ilie

Regia: Cristian Bajora

„10 ani mai târziu”

Percepem lucrurile diferit. O știm cu toții. E un fapt fizic, psihic. Piesa „Tape” de Stephen Belber, pune sub lupă și analizează acest fapt: modul în care oamenii își înțeleg propriile acțiuni, decizii. Motivele sunt puse sub semnul întrebării, iar ceea ce pare a fi ceva, devine altceva în profunzime. Totodată, e foarte interesant cum, in timp, memoria poate modifica realitatea. Adevărul este astfel fie incert, fie unilateral, fie necunoscut.

Povestea este despre doi prieteni din liceu, Vince și Jon, care se reîntâlnesc după ceva timp pentru a sărbători succesul celui din urmă. Ceea ce pare a fi o prietenie sinceră, neafectată de timp, matură, se transformă într-un joc egocentric și manipulator. Între cei doi, victima este Amy, iubita lor din liceu. Întâmplător, în aceeași situație a fost și în trecut. Acum, ceva e schimbat, deoarece cei 10 ani trecuți peste ea îi dau forța ca în final să schimbe jocul. Într-o cameră de motel se dispută amintiri, din dorința lui Vince de a găsi un vinovat. Din acest debate nu iese nimeni câștigător, deoarece orice s-ar fi întâmplat în trecut, nu mai are relevanță pentru nimeni în prezent… Și totuși, parcă are… pentru toți.

Când: duminică, 28 august, ora 20.00

Unde: Teatrul Godot

Distribuția: Vladimir Purdel, Vlad Brumaru, Ana Maria Pop

Regia: George Remeș

„Mazl Tov… And Justice For All!”

Spectacolul este o comedie cu focurile de artificii ale umorului evreiesc şi cântece tradiţionale pline de voioşie. Umorul şi muzica – iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată şi o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieţii, pe care evreii le-au exersat îndelung. Cine nu crede, să încerce și el! Şi să-şi amintească de vorbele neîntrecutului umorist Şalom Alehem, care spunea: „Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!”. ”Mazl Tov… And Justice For All!” este  un spectacol spumos în care râdem şi ne bucurăm împreună, ascultând istorioare mai vechi (ca vinul bun!) şi mai noi, precum şi cântece populare evreieşti.

Când: duminică, 28 august, ora 20.30

Unde: Teatru Masca

Distribuția: Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugărița, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina Păunescu, Darius Daradici, Carla Lifșin

Regia: Andrei Munteanu

Concerte pe agenda de weekend

Dacă ar fi să-ți aduni bucuriile și să le cuprinzi în suflet, care ar fi ele? Dacă muzica este printre ele, am pus pe agenda de weekend concerte care te vor face să trăiești cu cea mai mare bucurie finalul de vara.

Bosquito #underthesun | pe terasă, Berăria H, sâmbătă, 27 august, ora 17.30

BLACKSHEEP și WARHYMN, Quantic Pub, sâmbătă, 27 august, ora 18.00

Blue Drops (Berti Barbera și Nicu Patoi), UnTeatru Open Air, sâmbătă, 27 august, ora 19.00

Dublu Click, The Pub Universității, sâmbătă, 27 august, ora 19.00

Trei grei de la Răsărit/ 231 kg de muzică improvizată, Hidden, sâmbătă, 27 august, ora 20.00

Alternosfera, Grădina Urbană Herăstrău, duminică, 28 august, ora 19.00

Vița de Vie, berăria H, duminică, 28 august, ora 19.30

Taxi, Grădina Urbană KMO, duminică, 28 august, ora 20.00

I am virus / Mic Răzvan Dan

I AM Virus este prima expoziție personală la Galateca și în București a artistului Mic Răzvan Dan, ce aduce în fața publicului o serie de lucrări transformative, desen, pictură și obiect, ce s-au dezvoltat și au evoluat în mintea și universul creativ al artistului în perioada pandemică, un final și un nou început. Proiectul care a pornit din a fi un mecanism de supraviețuire și adaptare, s-a transformat într-o perioadă de 3 ani într-o serie coerentă, minuțioasă, aproape științifică, de lucrări ce evocă o întreagă lume fantastică, nou creată și sofisticată, dar cu rădăcinile adânc înfipte în ancestral, gestual și simplicitate.

Paradoxul între impulsul creativ pur și perseverența demersului, evoluția între auto-ironie și munca obsesivă de laborator, între desen pur și culoare instinctiv procesată, între structură matematică și libertate sălbatică de exprimare, între joacă și căutare, garantează o experiență imersivă și o dezvăluire a unui univers proaspăt și surprinzător.

Galeria Galateca, Strada CA Rosetti 2-4

Foto: Teatrul În Culise

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România