Prima pagină » Cultură » Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 septembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 septembrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 3 și 4 septembrie

În primul weekend de toamnă nostalgia pare să fie elementul central. Și pentru că nu poți să lași vremea ploioasă să stea în calea unor zile reușite, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care, dincolo de valoarea lor, pot fi și tot atâtea pretexte pentru a ieși din casă.

Filme pe agenda de weekend

O animație japoneză cu succes la box office-ul nord-american, un lungmetraj românesc mult așteptat, dar și o producție hollywoodiană în regia lui George Miller, în care joacă Idris Elba și Tilda Swinton (trebuie să îi vezi împreună) sunt premierele acestei săptămâni în cinematografele din România.

„Dirijorul tăcerilor”

O casă ridicată în 1925 rezistă istoriei agitate dintr-o țară est-europeană, fiind martora vremurilor, dar și un spațiu care găzduiește destine și vieți omenești.

Regia: Ovidiu Georgescu

Cu: Vlad Zamfirescu, Cristina Deleanu, Adrian Titieni, Andrei Aradits, Maia Morgenstern

Gen film: Dramă

„Dragon Ball Super: Super Hero”

Armata Red Ribbon din trecutul lui Goku revine pentru a lansa o provocare eroului și camarazilor lui.

Regia: Tetsuro Kodama

Cu: Zach Aguilar, Kara Edwards, Toshio Furukawa, Kyle Hebert, Aya Hirano

Gen film: Animaţie, Aventuri, Fantastic

„3000 de ani de dorință”

Dr. Alithea Binnie este profesor universitar. Este o ființă rațională mulțumită de viața ei. În timp ce se află la Istanbul, unde participă la o conferință, ea întâlnește din întâmplare un djinn care îi oferă trei dorințe în schimbul libertății sale.

Regia: George Miller

Cu: Idris Elba, Tilda Swinton

Gen film: Dramă, Fantastic, Romantic

Teatru pe agenda de weekend

Comedii, drame, piese experiment, atmosfera din sala de spectacol, cea care ne-a lipsit atât de mult în pandemie, emoția, aplauzele: cum să nu-ți fie dor în fiecare zi de așa ceva? Deci, un motiv foarte bun pentru a pune pe agenda de weekend câteva piese pe care sigur o să îți placă să le vezi.

„Oglinda neagră”

Direct din cancelaria drăcușorilor, repetent a 25361-a oară, Aghiuță e pedepsit și trimis pe pământ, unde aterizează în… vagonul-restaurant al Acceleratului 333, Oradea-București, staționat în clipa aceea la Băicoi.

Și așa începe povestea. O poveste cu multă muzică și mult umor, în care veți redescoperi lumea nebună a lui Caragiale printre note muzicale, reinventată  și amuzant (re)consemnată de Cristina Juncu, într-o călătorie „de plăcere”, braț la braț cu cele mai simpatice personaje din schițele lui.

De la „amicii” Lache și Mache care conversează la un pahar până la celebrul Dl. Goe, la și mai celebrul cățel Bubico sau la superba Mimi care face nebunii cu șeful într-un vagon CFR, Oglinda neagră dezvăluie lumea noastră de ieri, de azi și dintotdeauna, cu nebuniile și trăsnăile ei și surprinde perfect celebrele cuvinte ale „drăcușorului” Caragiale: „zi-le oameni și dă-le pace!”.

Dacă vreți să vedeți ce pățește Aghiuță, când se întoarce acasă, după drăciile săvârșite pe pământ, și de ce găsește tot poporul drăcesc adunat în Marea Piață Roșie din Mijlocul Iadului și ce pandemie e pe cale să declanșeze, veniți să (vă) priviți (în) Oglinda neagră!

Când: sâmbătă, 3 septembrie, ora 19.30

Unde: teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Cristina Juncu, Crenguţa Hariton, Mihaela Subţirică, Vlad Bălan, Rareș Andrici

Regia: Cristina Juncu

„Inferno”

La finalul vieții, trei suflete rătăcite se întâlnesc în infern. Deși la o simplă privire par niște oameni obișnuiți, timpul petrecut împreună în captivitate îi determină să își dezvăluie cele mai ascunse și întunecate secrete. Atunci se dezlănțuie și conflictul – cei trei încep să se judece între ei și să-și reproșeze greșelile din timpul vieții.

Eroi sau martiri, victime sau asupritori, indiferent de tabăra în care se află atunci când trăiesc, oamenii nu sunt fără de păcat. Suntem exact ceea ce încercăm să fim, o sumă a deciziilor pe care le luăm în timpul vieții. Iar finalul vine prea devreme sau prea târziu, numai pentru a trage o linie pentru a face adunarea. Tu la finalul vieții crezi că ieși pe plus sau pe minus?

Bazat pe ideea centrală a existențialismului lui Sartre, spectacolul Inferno îți oferă o viziune diferită asupra vieții de după moarte: neputința de a scăpa de judecata celorlalți pare a fi în viziunea filosofului cea mai îngrozitoare tortură.

Când: sâmbătă, 3 spetembrie, ora 20.00

Unde: Teatru În Culise

Distribuția: Ioana Nichita, Tamara Roman, Claudia Moroșanu, Ionuț Iftimiciuc

Regia: Ionuț Iftimiciuc

„Ducele”

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor.

Deznodământul poate fi fericit, dar pentru asta e nevoie de sacrificii, mai ales când drumul personajelor e presărat cu mici greșeli, făcute tocmai din dorința de a face bine.

Vino să vezi o tragicomedie cu personaje ale căror rătăciri și păcate sunt compensate de o umanitate sinceră, singura armă pe care o pot folosi împotriva nenorocirilor care se abat asupra lor.

Când: duminică, 4 septembrie, ora 19.30

Unde: Teatrul Masca

Distribuția: Andrei Atabay, Robert Iosif, Alexandru-Tudor Sabău, Claudia Moroșanu, Beatrice Rubică, Aurelian Culea

Regia: Massimiliano Nugnes

„Drumul Damascului”

Pornind de la volumul Doinei Jela „Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar”, Teatrul Dramaturgilor Români prezintă un spectacol tulburător, bazat pe interviul pe care autoarea l-a luat lui Franț Țandără, un torționar comunist care nu doar că s-a căit, dar a dorit sincer să fie judecat pentru crimele sale. Un caz paradoxal care ne cufundă în universul macabru al metodelor perverse de tortură și manipulare folosite de sistemul represiv comunist. Partidul comunist s-a folosit de oamenii fără școală, proveniți din familii dezorganizate, cărora le oferea nu doar un loc în sistem, ci și posibilitatea de a dispune discreționar de viața și moartea semenilor. Vreme de ani buni, Țandără a substituit partidul familiei pe care nu o avea, iar acesta a devenit pentru el centrul existenței sale. Călău și victimă totodată, Țandără a cunoscut infernul fanatismului și lipsei de scrupule a torționarilor, dar a avut puterea să se ridice la lumină.

Când: duminică, 4 septembrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Dramaturgilor Români

Distribuția: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Mircea Rusu

Regia: Mihai Măniuțiu

Concerte pe agenda de weekend

Ce-ți propunem pentru zilele acestea în materie de muzică? Evident, concerte de neuitat. Fie că îl preferi pe David Garret cu a lui vioară fermecată, fie că un concert TOSTOGAN’S ți se pare mereu o idee bună. Astfel, am pus pe agenda de weekend câteva evenimente muzicale din care să alegi.

David Garrett & Band -ALIVE TOUR 2022, Sala Palatului, sâmbătă, 3 septembrie, ora 20.00

White Mahala, Grădina Urbană KM0, sâmbătă, 3 septembrie, ora 20.00

TOSTOGAN’S, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 3 septembrie, ora 21.30

Cati Vișinescu, True Club, duminică, 4 septembrie, ora 19.30

Dl Goe, Grădina Urbană KM0, duminică, 4 septembrie, ora 20.00

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România

Foto: Teatrul Nottara

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și