Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 8 și 9 iulie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 8 și 9 iulie
Publicat: 08/07/2023, 08:15

Deși nu este mare efervescență culturală în București în această perioadă, când totul s-a mutat la mare, am pus pe agenda de weekend câteva filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să te ajute să petreci timp de calitate și dacă nu ești în concediu.

Filme pe agenda de weekend

Destul de multe premiere în această săptămână, ai să le găsești pe toate pe agenda de weekend, dar mergi oricum la cinema, pentru că sunt atât de multe filme care pot fi adevărate evenimente pentru orice cinefil.

„În bătaia focului”

Leon şi Felix îşi petrec vara într-o casă de vacanţă de pe litoralul Mării Baltice. Cei doi prieteni îi întâlnesc pe Nadja şi Devid, cu care anumite experimente amoroase devin posibile. Dar curând pădurea din apropiere este cuprinsă de flăcări.

Regia: Christian Petzold

Cu: Thomas Schubert, Paula Beer, Enno Trebs, Langston Uibel, Matthias Brandt

Gen film: Comedie

„Carbon”

În Moldova anilor 90, Dima, un șofer de tractor, decide să se înroleze în armată și să ia parte la războiul de la granița cu Transnistria alături de Vasea, un veteran al războiului din Afghanistan. Pe drum spre front, descoperă un cadavru carbonizat.

Regia: Ion Borș

Cu: Dumitru Roman, Ion Vantu

Gen film: Comedie

„Insidious: Ușa roșie”

Pentru a-și înfrânge demonii odată pentru totdeauna, Josh și fiul său, Dalton, trebuie să meargă mai adânc în “Lumea de dincolo” decât oricând, confruntându-se cu trecutul întunecat al familiei lor și cu o serie de demoni noi și înfricoșători.

Regia: Patrick Wilson

Cu: Patrick Wilson, Ty Simpkins, Rose Byrne

Gen film: Dramă

„Piloții de raliu”

Pentru a salva casa bunicii sale și întregul sat, un animăluț simpatic, dar extrem de lent, trebuie să își depășească propriile limite și lipsa de experiență pentru a câștiga cursa plină de peripeții Drumul Mătăsii.

Regia: Ross Venokur

Cu: Chloe Bennet, J.K. Simmons, Sharon Horgan, John Cleese, Catherine Tate

Gen film: Animaţie

Teatru pe agenda de weekend

Am pus pe agenda de weekend în această săptămână piese de teatru care să te inspire, să te bucure, și, nu în ultimul rând, care să te pună pe gânduri pentru câteva zeci de minute.

„Nu vorbim despre asta”

„Nu vorbim despre asta” este povestea unei generații, spusă pe patru voci.

O generație de copii cu părinți bulversați, prinși între nostalgia după certitudinile oferite de vechiului regim și promisiunile unei vieți mai bune în capitalism. Este povestea acelor oameni care s-au născut la mijlocul anilor ’80 și au copilărit în ’90 fără telefoane mobile sau internet, a căror intrare la facultate a coincis cu admiterea României în UE. Piesa este o confesiune a descoperirii de sine, a unor tineri adulți care s-au maturizat „după ureche”, fără să aibă vreun manual de utilizare al vieții, în contextul unei societăți în schimbare și disecă toate acele subiecte incomode – neînțelegerea propriei identități, sexualitatea, abuzul fizic și emoțional, relațiile de familie disfuncționale – ascunse sub preș în familia românească tradițională.

Din perspectiva dramaturgică, „Nu vorbim despre asta” se încadrează în sfera teatrului semi-documentar, o formă pe care echipa acestui proiect o numește teatru documentat.

„Spectacolul face o radiografie psihologică a felului în care interacțiunea dintre personaje, aflate acum la vârsta maturității, este marcată de traumele suferite în copilărie. Pe parcursul spectacolului personajele fac un glissando între trecut și prezent – copilărie și viața de adult – întărind în acest fel importanța ideii ce stă la baza acestei montări: vorbiți despre asta, vorbiți despre orice.”, spune regizoarea Adina Lazăr.

Când: sâmbătă, 8 iulie, ora 19.30

Unde: Teatrul Odeon

Distribuția: Vlad Bîrzanu, Ruxandra Maniu, Anda Saltelechi, Eduard Trifa

Regia: Adina Lazăr

„Palace Escape”

„Palace Escape” este un refugiu într-o lume a entertainmentului, prezentat printr-o cronologie care îi va purta pe spectatori prin diversele forme de divertisment ale ultimului secol. Întrucât oamenii au avut întotdeauna nevoie de un spațiu în care să poată evada pentru a uita de griji, escapada oferită de către cei 17 actori și dansatori îi va purta prin captivantul univers al cabaretului, al umorului, a sensibilității artistice.

Minunatul spațiu al Palatului Bragadiru a reprezentat sursa principală de inspirație pentru un astfel de spectacol, care se bazează pe muzică energică, mișcare spectaculoasă și jucăușă. „Palace Escape” este „pansamentul” ideal pentru orice individ, indiferent de vârstă, educație sau preferințe. Așadar, doamnelor și domnilor, poftiți la palat să vă seducem cu „opturi supranaturale”!

Când: sâmbătă, ora 20.00
Unde: Teatrul Godot, Palatul Bragadiru
Distribuția: Alexandra Bob, Andrei Bouariu, Teodor Cauș, Iustin Danalache, Eva Danciu, Diana Dragu, Vlad Furtună, Tamara Găgeatu, Silviu Mititelu, Andrada Oltean, Robert Popa, Roxana Popa, Anastasia Preotu, Sofia Sitaru-Onofrei, Lăcrămioara Soare, Teodora Tudose, Teodora Velescu
Regia: Andrea Gavriliu

„Vrei să mori cu mine?”

Nu există decât un singur mod de a avea totul, să nu ceri nimic. O poveste inspirată din fapte reale. O drama plină de umor negru care tratează un subiect întunecat și controversat: Sinuciderea.

La prima vedere… O tipă care crede că le-a făcut pe toate și viața nu mai are ce să-i ofere, un tip care crede că toți și toate lucrurile din jurul lui sunt false. O poveste de dragoste apărută în cel mai nepotrivit moment.

Julie și August se întâlnesc în cel mai neașteptat loc și pornesc în ultimul drum al vieții lor:  zăpadă, fiorduri și prăpăstii, o zi și o noapte în care aleg dacă să trăiască sau să moară.

Sau poate că… Julie este internată într-un spital de psihiatrie și colegul ei de salon, pe care nici măcar nu-l cheamă August, o tachinează și îi întinde nervii la maxim.

Sau… Totul se petrece doar în mintea unui om bolnav și singur care are nevoie de ajutor. De câte ori te-ai gândit că ești singur, de câte ori ai trăit cu impresia că nimic nu o să se schimbe? Ce faci dacă ești prins în acest dans macabru al gândurilor suicidare? Unde este salvarea?

„Norway Today” de Igor Bauersima, piesa care a câștigat premiul pentru cea mai bună dramă contemporană. Bazată pe fapte reale,  are parte de o adaptare de excepție care ne transpune într-o lume paralela în care posibilitățile, planurile reale și imaginare  se întrepătrund dând naștere la noi întrebări, răspunsuri și la un final care te va surprinde în mod sigur.

Sinuciderea un act de curaj sau lașitate ?

Când: duminică, 9 iulie, ora 19.00

Unde: FF Theatre

Distribuția: Alexandra Brânză, Adrian Pantelimon

Regia: Florin Frățilă

„All you need is luv”

O comedie pasională care îți demonstrează că iubirea e tot ce contează. Doi prieteni din facultate se reîntâlnesc după ani și ani pe un pod unde ajung să-și schimbe unul altuia viețile. Vali, un inadaptat obosit să caute sensul existenței, își dorește să scape de această povară și e pregătit să se arunce.

Prietenul său Mihnea, un bărbat de succes obișnuit să câștige tot timpul, ajunge pe aceeași margine a prăpastiei din cauza celor două iubiri între care se împarte – cea caldă și confortabilă de acasă și cea nouă, incitantă, trăită prin hoteluri. Cei doi bărbați care-și plâng de milă unul altuia ajung totuși la o soluție pentru fericire, când în peisaj apare Elena, soția lui Mihnea.

Când: duminică, 9 iulie, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Iulia Alexandra Neacșu, Dorin Enache, Radu Catană

Regia: Laura Ducu

Concerte pe agenda de weekend

Chiar dacă nici în această săptămână nu este prea mare agitație pe scena muzicală bucureșteană, am pus pe agenda de weekend câteva concerte absolut irezistibile. Mai avem de spus doar atât: Depp Purple.

Mircea Vintilă, Berăria H, sâmbătă, 8 iulie, ora 17.00

SATRN, The Pub – Universității, sâmbătă, 8 iulie, ora 20.00

Deep Purple, Romexpo, duminică, 9 iulie, ora 19.00

Screech, The Pub – Universității, duminică, 9 iulie, ora 20.00

EUROPAfest  sărbătorește 30 de ani de muzică extraordinară, în perioada 7-15 iulie

EUROPAfest este un festival simbol al Bucureștiului, între evenimentele consacrate desfășurate sub umbrela sa numărându-se Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti sau Caffe Festival. Săli precum Ateneul Român, Sala Auditorium – Palatul Regal, Sala Majestic – Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și Hard Rock Café, Club Tribute, Club Loft sunt gazdele unor concerte de referință, în care talentul întâlnește creativitatea și libertatea pe care doar muzica o poate da.

EUROPAfest 30 debutează pe 7 iulie cu Opening Gala Concert – Jazz at the Palace pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal, actualmente Muzeul Național de Artă al României. De la ora 20:00 vom sărbători deschiderea ediției aniversare alături de artiști cunoscuți ai scenelor de jazz din Italia, Franța, Spania și România.

Unul dintre cei mai apreciați saxofoniști ai Italiei, Vittorio Cuculo, câștigător cu trupa sa a premiului „Best Band” în cadrul EUROPAfest 2021 revine la București. Însoțit de muzicieni de top, Cuculo reușește să interpreteze spiritul bebop-ului într-un mod viu și convingător. În aceeași seară vor evolua Shenandoah Jazz Project – Spania, Black Pantone – Franța și David Luca Trio – România. Concertul e gândit sub forma unui jam sessions, cu reacții spontane și sunete noi, proaspete.

Între 8 și 14 iulie, de la 20:00, Sala Auditorium va găzdui zilnic două trupe de jazz care vor aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele lumii. Capitala va fi animată de concerte precum Summertime Jazz, Italian Jazz Night, It’s Jazz Time, Jazz a Perfect Day sau Best of Jazz. Sofisticat sau relaxat, oricine își poate regăsi stilul preferat în varietatea de evenimente oferite.

Pe 15 iulie are loc Gala EUROPAfest care celebrează într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm cele mai bune trupe ale ediției 2023, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câștigătorii acestui an.

CITEȘTE ȘI:„Străzi deschise” în Drumul Taberei, în acest weekend. Programul continuă și pe Calea Victoriei

Festivalul de Teatru de la Avignon beneficiază de măsuri extraordinare de securitate, după mai multe zile de proteste violente în Franţa

Neversea 2023: Totul despre program, acces, restricții de circulație în perioada 6-9 iulie

ANONIMUL 2023: 12 scurtmetraje românești în competiția celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Staţiunile în care Marea Neagră s-a făcut verde. Turiştii evită să facă baie, dar experţii...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie...
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Jamaica ar putea fi puternic afectată de uraganul Beryl. Ce prevăd experții?
×