Prima pagină » Cultură » Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 8 și 9 octombrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 8 și 9 octombrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 8 și 9 octombrie

Se anunță zile de octombrie pline de evenimente, festivaluri în desfășurare, concerte și premiere, așa că am pus pe agenda de weekend câteva idei care să te scoată din casă și, mai ales, din rutină.

Filme pe agenda de weekend

Nu mai puțin de șase premiere cinematografice pe agenda de weekend, dar un adevărat regal de lungmetraje în orice cinematograf, așa că profită de zilele libere și mergi la film.

„Brahmastra Part One: Shiva”

Brahmastra este un nou univers cinematografic original inspirat de concepte și povești adânc înrădăcinate din istoria Indiei, dar plasate în lumea modernă, cu povestiri epice despre fantezie, aventură, bine vs rău, dragoste și speranță.

Regia: Ayan Mukherjee

Cu: Ranbir Kapoor, Alia Bhatt, Amitabh Bachchan, Nagarjuna Akkineni, Mouni Roy

Gen film: Acţiune

„Inocenții”

În timpul unei luminoase veri nordice, un grup de copii își dezvăluie misterioasele și întunecatele puteri atunci când adulții nu sunt pe fază. În acest thriller supranatural original, joaca ia o turnură periculoasă.

Regia: Eskil Vogt

Cu: Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf, Mina Yasmin Bremseth Asheim

Gen film: Dramă

„Marocco”

„Marocco” e o poveste universală despre responsabilitatea morală a faptelor care duc la consecinţe fatale. Într-un şir de întâmplări în care toţi au avut intenţii bune, dar totul se sfârşeşte cu moarte, cine e vinovatul?!

Regia: Emanuel Pârvu

Cu: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu

Gen film: Dramă

„Invincibilul”

Filmul spune povestea domnitorului Jan Žižka, care a condus aripa militară a adepților gânditorului și reformatorului Bisericii Catolice Jan Hus, așa numiții husiți. Žižka este considerat o figură foarte importantă în istoria cehă și a statului ceh.

Regia: Petr Jákl

Cu: Michael Caine, Ben Foster, Sophie Lowe

Gen film: Istoric

„Mirciulică”

Mircea, un tânăr din Gherla, pică un examen de magistratură la București și este nevoit să se revină acasă la părinții lui. Se angajează la o firmă de salubritate a unui baron. Lucrurile se complică atunci când ajunge să lucreze pentru soția șefului.

Regia: Cristian Ilișuan

Cu: Mircea Popa, Elena Ivanca, Denisa Vlad, Elena Moldovan

Gen film: Comedie

„Uite-i cum fug”

Un producător de film de la Hollywood vizitează Londra în anii 1950 pentru a adapta o piesă de teatru, dar lucrurile devin încurcate atunci când un membru al echipei sale este ucis.

Regia: Tom George

Cu: Adrien Brody, Sam Rockwell, Saoirse Ronan

Gen film: Mister

Teatru pe agenda de weekend

Un început în forță al stagiunii a adus în teatrele bucureștene premiere așteptate și puneri în scenă cel puțin interesante. Am pus pe agenda de weekend doar câteva piese de teatru, care nu sunt altceva decât un teasing timid.

„Măcel”

Două realități aparent paralele, fără un posibil punct de congruență. Două cupluri din lumi diferite obligate să se intersecteze în urma unui „accident” produs de un conflict între copii. Un caz minor de neînțelegere ce escaladează într-o lupta de putere între părinți.

O comedie cu accente dramatice care ridică întrebarea: Cine este de fapt victima și cine este călăul? Sau, cine este părintele și cine este copilul?

Textul scris de Yasmina Reza propune și o dezbatere pe tema civilizației, a individului „civilizat”, rațional, care ar trebui să cântărească evenimentele din viața sa cu luciditate. Dar, ca ființă umană, acesta este supus greșelii, și, atunci când este pus în postura de a-și apăra cauza, pare că nu se deosebește cu nimic de omul necivilizat. Impulsuri, instincte primare, emoții ies la suprafață și transformă această fațadă perfectă într-una derizorie.

Când: sâmbătă, 8 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Mic, Sala Studio

Distribuția: Manuela Hărăbor, Marin Grigore, Claudia Prec, Andrei Seușan

„O comedie despre insomnie”

Spectacolul este o comedie savuroasă despre insomnia unui bărbat care nu se ridică la noile standarde ale soţiei sale, proaspăt „culturalizată”. Erasm şi Rodica Vasiliu întâmpină prima lor problemă conjugală, pe care încearcă să o rezolve cum pot şi ştiu ei mai bine. Acțiunea este cât se poate de simplă, dar schimbările de situaţie fac deliciul spectacolului.

Spectatorii se regăsesc în modul în care reacționează cei doi în fața „problemei conjugale” cu care se confruntă. Regizorul a surprins foarte bine aspectele vieții de cuplu, iar actorii și-au intrat foarte bine în rol. Erasm și Rodica se comportă exact ca un cuplu din viața reală.

Când: sâmbătă, 8 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Coquette

Distribuția: Cristi Dionise, Claudia Drăgan

Regia: Mihai Lungeanu

„Lettice și Leușteanul”

O comedie satirică, ce îmbină istoria cu situații neașteptate și momente de maximă intensitate. Un ghid turistic extravagant, o doamnă oficială și rigidă, un bătrânel morocănos, un asistent sarcastic, un tânăr visător și un avocat influențabil vă vor încânta privirile în acest spectacol extrem de apreciat.

Când: duminică, 9 octombrie, ora 19.00

Unde: TEATRUL ARTE DELL`ANIMA

Distribuția: Silviu Biriș, Crina Lință, Ioana Pavelescu

Regia: Geanina Hergheligiu

„Noi, Copiii cu aripi”

„Noi, Copiii cu aripi” – este o poveste despre visele, fragilitatea și mai ales, revolta copiilor în fața unei lumi bolnave care își impune ierarhia prin forță. O lume care cumpără și vinde sufletele copiilor, zdrobindu-le inocența, în care evadarea capătă forme ireversibile. CHRISTIANE F. a marcat lumea celor care s-au trezit pe marginea unei înfiorătoare prăpăstii, aceea a dependenței. Aleile din jurul școlilor, scările de bloc, gările, sunt scene reale ale unor spectacole cumplite, în care jucăriile sunt înlocuite cu seringi și droguri. Dependența distruge tot. Mama Christianei și, odată cu ea părinții care trec prin această experiență, află ce se întămplă în sufletul și viața copilului devenit dependent. Și odată cu Christiane, copiii și tinerii devin conștienți de coșmarul părinților lor.

Un one woman show despre iubire, adicție și vindecare, spectacol dedicat cu dragoste celor care cunosc cât de valoros este să-ți păstrezi speranța de a ieși la lumină din întuneric.

Când: duminică, 9 octombrie, ora 19.00

Unde: UnTeatru

Distribuția: Mariana Cămărășan

Regia: Mariana Cămărășan

Concerte pe agenda de weekend

Chiar dacă pe scena muzicală dim aceste zile nu se întâmplă foarte multe lucruri, am pus totuși câteva concerte pe agenda de weekend, pentru că muzica nu poate să lipsească nicicând din viața noastră.

Red Parlament, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 8 octombrie, ora 21.30

Celelalte Cuvinte, cu Ispita și Blazzaj în deschidere, Quantic Pub, duminică, 9 octombrie, ora 18.00

Ștefan Știucă & Band, 14th Lane, sâmbătă, 8 octombrie, ora 20.00

Mircea Vintilă, La Ingineri Bistro, duminică, 9 octombrie, ora 19.00

Peste 340 de filme de scurtmetraj şi lungmetraj vor fi prezentate, în perioada 7 – 16 octombrie, la cea de-a 17-a ediţie Anim’est

10 zile cu proiecții în premieră națională, petreceri electrizante, ateliere de animație și masterclass-uri de excepție, organizate până duminică, pe 16 octombrie, în șapte spații din București: Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Instituto Cervantes, Arthub, Refugiu Urban, CINETic și UNATC ,,I. L. Caragiale’’.

Animest – singurul festival din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscar

49 de scurtmetraje internaționale, de o diversitate nemaiîntâlnită până acum în istoria festivalului, intră la această ediție în cursa pentru Trofeul Animest, în valoare de 2500 de euro, oferit de ICR. Alte 32 de filme concurează pentru Premiul secțiunii dedicate scurtmetrajelor studențești, oferind spectatorilor șansa de a vedea câteva dintre cele mai bune filme realizate de studenții universităților de prestigiu din întreaga lume. În competiția internațională de lungmetraj, 5 dintre cele mai așteptate povești animate ale anului se pregătesc de o primă întâlnire cu publicul din România, în timp ce competiția națională va surprinde iubitorii filmelor de gen cu 14 lucrări îndrăznețe, care confirmă evoluția extraordinară pe care a cunoscut-o creativitatea locală în ultimii ani.

Ca în fiecare an, secțiunile competiționale din programul Animest vor fi analizate și jurizate de profesioniști din industria internațională, care vor decide titlurile câștigătoare ale ediției. Filmele premiate vor avea parte de o proiecție specială duminică, în ultima zi de festival. Până atunci, toate scurtmetrajele prezentate în secțiunile competiționale vor putea fi urmărite și online, prin intermediul platformei de streaming Animest.

Foto: Teatrul Mic

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și