”Aproape Înger” – un spectacol despre forța și muzica iubirii

Publicat: 27 04. 2022, 12:53
Actualizat: 28 04. 2022, 17:01

Publicul este așteptat miercuri, 11 mai, începând cu ora 19:30, în Sala Arhitect Stefan Burcuş a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) la ”Aproape Înger”, un spectacol ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

Acțiunea se desfășoară într-o manieră atemporală, respectiv decuplată de orice reper temporal, dar cu intenția de a dilata fiecare moment, acompaniat de muzică.

Doi actori și doi muzicieni se întâlnesc în scena pentru a da forma și sunet unui text în care el și ea își vorbesc fără reguli, dintr-o perspectiva inedită. O lecție deschisă despre ceea ce nu se aude și nu se vede între el și ea. Un spectacol ce nu respectă prea multe reguli, pentru că nu se bazează pe ele și încearcă să ofere o privire diferită într-o situație obișnuită.

Orice cuplu suferă o eroziune sufletească odată cu trecerea timpului care se observă în cele mai mici gesturi, în cele mai banale lucruri care alcătuiesc decorul fiecăruia, fie că vorbim de cel interior sau exterior. Astfel, interstițiile dintr-un cuplu ajung să definească forma și forța iubirii, lăsând cuvântul și gestul să intre într-un joc complicat care presară imprevizibilul peste toată acțiunea.

Muzica vine să dezvolte aceste interstitiții care de multe ori sunt ascunse ochiului contemporan deprins cu rutina unei vieți de cuplu ce îngroașă liniile gri ale majorității. ”Aproape înger” vine  să demitizeze această zonă gri, care ajunge în mod paradoxal să definească cuplul modern în căutare de noi trăiri și experiențe. Din perspectiva spectacolului, fiecare este un înger în devenire care trece prin rutina vieții în doi în drumul său spre împlinire.

”Aproape Înger” este o căutare a muzicii create de noi din care seva dragostei sa manifestă ca cea mai puternică forță din univers. Și această forță nu poate fi scoasă la iveală decât printr-un conflict care pleacă din interior și exterior, oferind publicul experiența unei întâlniri banale cu sine ce promite schimbarea ”decorului” interior.

Distribuție:

EL: Alexandru Pribeagu

EA: Lorena Zăbrăuțanu

Muzică și voce:

Ralù Stoica

Alexandru Tomaselli

Creatorul conceptului:

Andrei Slăvuțeanu

Durată: 1 ore 10 min – Strada Ion Ghica nr. 4, etajul 2
Accesul se face prin intrarea din str. Ion Ghica 4,
vizavi de Banca Națională.

SUPORT: Participarea se face în baza unui suport voluntar recomandat de 50 lei/persoană, la fața locului. Suportul voluntar ține în viață cultura independentă, nefinanțată din alte surse decât crowdfunding.