În perioada 29 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2025 se va deschide Târgul de Crăciun de la Brașov.
Cel mai înalt brad din țară va fi la Brașov, în Piaţa Sfatului, unde vor fi 1,3 milioane de beculețe „aprinse”. De asemenea, vor fi construite 50 de căsuțe cu produse tradiționale și de sezon, plus locul perfect pentru achiziția de cadouri.
„Un târg unic ce reunește meșteșugari, artizani și producători locali. Braşovul va avea din nou cel mai înalt brad de Crăciun natural din România. Acesta este, de asemenea, unul dintre cei mai înalți brazi pe care i-a avut Brașovul până acum. Greutatea lui este de aproximativ 17 tone”, anunță organizatorii.
„Anul acesta vine cu o noutate – căsuțe de lemn complet noi, cu un design modern și practic, menite să pună în valoare produsele participanților. Târgul de Crăciun nu aduce la un loc doar o abundență senzorială, ci reunește emoțiile tuturor persoanelor ce se vor întâlni în cadrul său: bucurii, expectanțe, împărtășiri, dorințe, descoperiri”, anunță gazdele târgului.
Decorurile și luminițele vor fi albe (rece și cald) și roșii.
„50 de producători, meșteșugari și comercianți, în special brașoveni, vă așteaptă să descoperiți experiența culinară și tradițiile din zona noastră”, anunță Primăria Brașov.
Pentru a asigura un acces facil la noile căsuțe din cadrul târgului și o vizibilitate cât mai mare pentru toți comercianții, târgul din acest an a fost gândit pe 5 sectoare:
La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa: caltaboși, cârnați, jambon, carne în untură, la borcan, dar și pastramă, șorici, brânză, jumări, mușchi afumat.
Meșteșugarii și artizanii le vor oferi: decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun, căciuli, mănuși și papuci de blană, globuri de sticlă, ii, cămeși tradiționale și brâie.
De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta langoș, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale.