„Cele trei dive”, Teodora Gheorghiu, Aurelia Florian și Roxana Constantinescu, concertează la Sala Radio

Cele trei dive, Teodora Gheorghiu, Aurelia Florian și Roxana Constantinescu, concertează la Sala Radio
Publicat: 09/12/2014, 13:08

Dacă trioul devenit un reper de marcă al muzicii de operă – Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras – a dăruit publicului memorabile gale de operă, în fiecare an, în apropierea Crăciunului, publicul va avea parte la Sala Radio de un eveniment transformat și el într-un „brand” al scenei culturale bucureștene: „Cele trei dive”, o gală cu arii din opere celebre, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În acest an, cele trei artiste invitate sunt sopranele Teodora Gheorghiu și Aurelia Florian și mezzosoprana Roxana Constantinescu.

După ce au fost aplaudate pe importante scene lirice ale lumii, cele trei dive vor evolua în cadrul galei alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi.

Muzicianul este invitat permanent al Operei Naționale Române Timișoara, iar cartea sa de vizită include o variată experiență artistică la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) și Teatrul „Carlo Felice” din Genova, alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria și Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma. În ianuarie 2012 a întreprins un turneu în Germania și Franța cu Bergisch Symphoniker Orchestra din Köln, unde a dirijat „Aida”, „Otello” și „Recviemul” de G. Verdi. Tot în anul 2012, a colaborat cu opera din Rio de Janeiro unde a dirijat „Aida”, de G. Verdi, și a fost dirijorul festivalului de la Solothurn din Elveția, unde a revenit și în anul 2013. Din septembrie 2014 a fost numit director artistic și dirijor principal al Operei din Cairo.

Programul galei va cuprinde partituri din cele mai cunoscute opere – „La Bohème”, „Nunta lui Figaro”, „Manon Lescaut”, „La Traviata”, „Faust”, „Samson și Dalila” – semnate de compozitori ca Giacomo Puccini, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Charles Gounod, Camille Saint-Saëns.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet, pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Răsplătită cu o bursă de studii oferită de José Carreras la începutul carierei, Teodora Gheorghiu și-a alcătuit un parcurs artistic presărat cu succese pe unele din cele mai importante scene ale lumii. La Opera Națională București a debutat în rolul Reginei Nopții („Flautul fermecat”, de W. A. Mozart), fiind apoi invitată să evolueze pe importante scene din Europa precum: Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Opera Națională Lorenă din Nancy, Teatrul din Lucerna, Grand-Théâtre din Geneva, Opera din Lausanne, Théâtre des Champs-Elysées din Paris. În anul 2004, a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 – 2010 a fost membră a acestei instituții abordând rolurile: Adela („Liliacul” – J. Strauss fiul), Regina Nopții („Flautul fermecat” – W. A. Mozart), Nanetta („Falstaff” – G. Verdi), Adina („Elixirul dragostei” – G. Donizetti), Elvira („Italianca în Alger” – G. Rossini), Sophie („Werther” – J. Massenet) și Eudoxie („La Juive” – Fr. Halévy).

Soprana Aurelia Florian – recent aplaudată în rolul principal în premiera cu „La Traviata”, producție a Operei Naționale București – se află, de câțiva ani, într-o continuă ascensiune pe scene importante ale lumii. În 2014 a interpretat rolul Violettei, alături de Rolando Villazón și Leo Nucci. Angajamentele semnate pentru următorii ani o poartă pe Aurelia Florian pe mari scene internaționale, din Germania, Italia și Israel. Următoarea producție la care a fost invitată este „La Rondine”, la Tel Aviv, unde Aurelia Florian va interpreta rol principal, alături de Joseph Calleja, în regia lui Rolando Villazón.

Printre rolurile pe care le-a interpretat recent Aurelia Florian se numără Lida din „La battaglia di Legnano” („Bătălia de la Legnano”), de Giuseppe Verdi, la Festivalul „Verdi” de la Teatro Regio din Parma, și rolul titular al operei „Luisa Miller”, de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorului Daniel Oren, la Opera din Tel Aviv. În repertoriul mozartian ea a fost aclamată la Palatul UNESCO din Paris, unde a apărut în spectacolul „Die Zauberflöte” („Flautul fermecat”), onorând cea de-a 60-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite pentru Știință, Educație și Cultură. În prezent, Aurelia Florian studiază cu celebra soprană bulgară Raina Kabaivanska la Institutul Superior de Studii Muzicale „O. Vecchi – A. Tonelli” din Modena, iar stagiunea aceasta va mai cânta Magda din „La Rondine”, de Giacomo Puccini, la Opera din Berlin și la Opera din Tel Aviv.

Roxana Constantinescu este câștigătoare a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale precum „Mihail Jora”, „Ionel Perlea”, „Tito Schipa”, „Concours de Chant Verviers”, ARD München și „Helga and Paul Hohen Competition” la Köln. După studii la București, Viena și München, primul contract oferit mezzosopranei a fost la Opera de Stat din Viena, unde a interpretat roluri precum Rosina, Zerlina, Cherubino, Nicklausse, Siebel, Stephano, Lola și unde a rămas între 2007 – 2010.

Din sezonul 2010 – 2011, Roxana Constantinescu a început o impresionantă carieră internațională cu debuturi la Opera din Los Angeles, New National Theatre Tokio, Deutsche Oper Berlin, Teatro dell’Opera di Roma, Los Angeles Philharmonic, The Dallas Opera, Theatre du Capitole în Toulouse și a revenit ca invitată la Opera de Stat din Viena. Concertele au purtat-o pe importante scene precum Carnegie Hall, Wigmore Hall, Musikverein, Teatro Colon în Buenos Aires, Toronto Symphony Hall. În actualul sezon mezzosoprana debutează la Opera Royal de Versailles în „Siroe”, de Johann Adolph Hasse, la Opera din Zürich, sub bagheta lui Fabio Luisi, la Teatrul „La Fenice” din Veneția cu „Norma”, de Bellini, și la Teatrul Liric din Oviedo în „Le Nozze di Figaro”.

Biletele pentru concertul de la Sala Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în magazinele Germanos și la casa de bilete a Sălii Radio.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
A murit Christoph Daum, fostul antrenor al Naționalei de fotbal. O boală gravă l-a răpus...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
Hackerii atacă utilizatorii iOS și Android prin metode care imită aplicații reale, spun experții
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Gestul impresionant al lui Ed Sheeran pentru Chris Hemsworth în timpul concertului de la București
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Misiunea secretă pe care a îndeplinit-o un diplomat român la cererea primului-ministru francez: „Vei pleca...