Prima pagină » Cultură » „Cine-lupta” începută la București de Festivalul One World Romania ajunge în 10 orașe din țară și Republica Moldova

„Cine-lupta” începută la București de Festivalul One World Romania ajunge în 10 orașe din țară și Republica Moldova

Festivalul One World Romania ajunge în perioada 22 octombrie - 25 noiembrie în zece orașe din țară și din Republica Moldova.

„Cine-lupta” începută la București, în martie, de Festivalul One World Romania, ajunge mai departe, între 22 octombrie și 25 noiembrie, în zece orașe din România și Republica Moldova, cu o serie de documentare, organizatorii urmând să realizeze și ateliere educaționale pentru profesorii de liceu.

Astfel, 12 filme documentare din programul celei de-a șaptea ediții a Festivalului One World Romania vor purta publicul într-o călătorie prin lume, dar și prin istorie, în săli de cinema, muzee și licee.

De asemenea, One World Romania aduce la Buzău și Ploiești atelierul pentru profesori „Educație prin film documentar”.

Primul oraș vizitat anul acesta este Reșița, unde vor fi organizate câte două proiecții pe zi, în perioada 22 – 24 octombrie inclusiv. Documentarele prezentate sunt „București, unde ești?”, „Tatăl și fiul în călătorie/ Father and Son on a Journey”, „Aici sunt dragoni/ Here Be Dragons”, „727 de zile fără Karamo/ The 727 Days Without Karamo”, „Pe valea lui Jato/ The Valley of the Jato”, „Toamna Românească” și „Prea mică e lopata, tovarășe Tito!/ The Shovel Is Too Small”.

În perioada rămasă din luna octombrie, One World Romania călătorește la Târgoviște (27 și 28 octombrie). În noiembrie, One World Romania ajunge la Focșani, Târgu-Mureș, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Timișoara, Chișinău, Buzău și Ploiești.

În programul On Tour de anul acesta, Ileana Bîrsan va modera dezbaterile organizate după proiecțiile pentru liceeni în unele dintre orașele mai sus menționate. Tot ea este tutorele atelierelor pentru profesori – programate pe 19 noiembrie, la Buzău, și 25 noiembrie, la Ploiești. Prin atelierele educaționale, One World Romania își propune să trezească interesul profesorilor pentru filmul documentar și să le prezinte avantajele utilizării acestui gen de filme în procesul de predare.

Prin intermediul Festivalului Internațional de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania, proiectului One World Romania On Tour, colecției de DVD-uri „Documentarele One World Romania” și seriei de proiecții speciale de pe parcursul anului, Asociația One World Romania aduce în atenția românilor o serie de teme legate de drepturile omului și oferă publicului românesc acces la documentare de calitate.

Citește și