Din programul festivalului mai fac parte prezentări de carte, manifestări literare și cultural-artistice, mese rotunde, cenacluri, prezentarea tradițiilor specifice comunităților etnice din țara noastră prin cântece, dansuri, filme documentare și degustări culinare, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
În fiecare zi, în foișorul din parcul orașului, se vor citi povești pentru copii, care se încheie cu concursuri, premiile constând în cărți. În plus, vizitatorii vor avea șansa de a câștiga cărți și CD-uri, dacă vor participa activ la concursurile de cultură generală legate de Sinaia.
Invitatul special al evenimentului este Departamentul pentru Relații Interetnice, care aduce produse culturale din partea a 16 comunități etnice din România – bulgari, croați, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruși-lipoveni, sârbi, tătari – turco-musulmani, turci, maghiari și ucraineni.
Printre expozanții acestei ediții se numără editurile Corint, Rao, Librăriile Humanitas, All, Orizonturi, Niculescu, DPH, Carminis, Integral, Marabooks, Editura MAI, Byton, Coloritoria și Vacanțe la țară.
Manifestările se desfășoară la Casino Sinaia și au loc în zilele de miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 – 20.00, iar sâmbătă, de la ora 10.00 la 14.00.
Evenimentul este organizat de Amplus Int.Ltd și Primăria orașului Sinaia, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Asociația socio-culturală „Prahova Excelsior”.