Festivalul CineMAiubit aduce pe marele ecran producții din mai multe țări. Acces gratuit pentru public
CineMAiubit este unul dintre cele mai importante festivaluri, dar și cel mai vechi eveniment de profil dedicat filmului studențesc din România, de-a lungul timpului, la această manifestare cinematografică făcându-și debutul mulți tineri cineaști, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Deschiderea oficială va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 18.30, la Cinema Studio, pentru ca în următoarele patru zile publicul să se poată delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără Anglia, Argentina, China, Germania, Israel, Rusia, România, dar și altele.
Miza competiției este premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 25 de premii printre care cel pentru regie „Cristian Nemescu”, cel pentru imagine, cel pentru montaj și cel pentru sunet „Andrei (Otto) Toncu”.
Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt ficțiune, documentar și animație/ experiment.
CineMAiubit continuă tradiția competiției și pentru scenariul de scurtmetraj, pentru fotografie și afiș de film.
Juriul internațional al festivalului reunește personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate, cum ar fi regizorul și profesorul chinez Xie Fei – câștigător al unui Urs de Aur și a două premii Ursul de Argint la Berlin, producătorul și distribuitorul austriac Sasha Wieser, Geza Csakvari – critic de film și director artistic al Festivalului Internațional de Film Jameson Cinefest din Miskolc (Ungaria), criticul de film Magda Mihăilescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, actorul Gabriel Spahiu și câștigătorul marelui premiu la CineMAiubit 17 – regizorul Andrei Teodorescu.
Pe 6 decembrie va debuta prima ediție a National Screenwriting Alumni Pitch, un eveniment dedicat întâlnirii dintre producătorii de film români și tinerii scenariști proaspăt absolvenți ai școlilor de profil din România. Tot pe 6 decembrie, la Cinema Studio, va avea loc o proiecție specială a programului Cineritm, dezvoltat în parteneriat de Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și UNATC, în cadrul căruia echipe mixte compozitor-regizor au realizat coloana sonoră a unor scurtmetraje.
Pe data de 5 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul unei proiecții eveniment, regizorul Xie Fei își va prezenta filmul „Black Snow”, premiat în 1990 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.
Intrarea este liberă la toate proiecțiile din cadrul festivalului.
Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L.Caragiale” București (UNATC), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC) și al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN).