Festivalul de Film de la Veneția 2023: Organizatorii speră ca line-ul spectaculos să eclipseze lipsa starurilor

Festivalul de Film de la Veneția 2023: Organizatorii speră ca line-ul spectaculos să eclipseze lipsa starurilor
Publicat: 30/08/2023, 14:36

Festivalul de Film de la Veneția începe azi și are pe line-up o mulțime de filme foarte așteptate, dar vedetele prezente aici vor fi mult mai puține decât de obicei, deoarece greva actorilor de la Hollywood îi ține pe mulți actori celebri departe de faimosul covor roșu, scrie reuters.com.

Directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, a reușit să aducă la Veneția unele dintre cele mai bune filme ale lumii, sfidând previziunile sumbre generate de lipsa producțiilor mari de studio.

„Ştim că anumiţi artişti talentaţi nu vor putea să participe… dar alţii vor veni aici pentru că au colaborat la filme independente. Aşadar, totul este bine. Perspectivele sunt pozitive”, a declarat Alberto Barbera.

Noi filme regizate de Bradley Cooper, Yorgos Lanthimos, David Fincher, Michael Mann, Sofia Coppola, Ava DuVernay şi Ryusuke Hamaguchi vor concura pentru Leul de Aur. Festivalul se va încheia pe 9 septembrie.

Însă departe de imaginea pitorească a canalelor din Veneţia, un anumit sentiment de criză se face totuşi simţit în sectorul cinematografic, în condiţiile în care grevele declanşate de principalele sindicate ale actorilor şi scenariştilor americani au blocat aproape întreaga industrie de divertisment.

„Dacă grevele vor mai dura mult, ele vor avea un uriaş impact negativ asupra următorului sezon (de lansări), precum şi asupra sezonului premiilor”, a declarat Alberto Barbera.

La Veneţia sunt adeseori lansaţi marii favoriţi pentru Oscaruri, iar opt dintre ultimele 11 premii Oscar pentru regie au revenit unor cineaşti ale căror filme şi-au făcut debutul la acest festival, inclusiv „La La Land”, în 2016, regizat de preşedintele juriului din acest an de la Veneţia, Damien Chazelle.

„Aş fi surprins dacă nu i-aş vedea pe David Fincher, Bradley Cooper şi Sofia Coppola concurând pentru Oscar în acest an”, a mai spus Alberto Barbera.

Adam Driver, Sofia Coppola şi Mads Mikkelsen, printre vedetele prezente la Festavalul de Film de la Veneția

Greva de la Hollywood creează incertitudine cu privire la starurile americane de film care îşi vor face apariţia la cea de-a 80-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia.

Adam Driver, Sofia Coppola şi Mads Mikkelsen se vor număra, probabil, printre vedetele ce vor fi prezente la evenimentul de la Veneţia, potrivit unei purtătoare de cuvânt a festivalului.

Festivalul de Film de la Veneţia îşi deschide porţile azi, la ora locală 19:00, în deschidere fiind proiectat filmul „Comandante” al regizorului italian Edoardo De Angelis. Aceasta relatează întâmplările prin care trece un comandant de submarin italian din cel de-Al Doilea Război Mondial care ia o decizie îndrăzneaţă în timp ce se află în Oceanul Atlantic.

„Comandante” este unul dintre cele 23 de filme care concurează pentru principalul premiu al festivalului, Leul de Aur, care va fi decernat pe 9 septembrie.

Regizorul german Timm Kroeger va fi prezent, de asemenea, în competiţie. Filmul său, „The Theory of Everything”, va avea premiera pe 3 septembrie.

În plus, noile filme de David Fincher (cunoscut pentru „Fight Club” şi „Seven”), Luc Besson („Léon – The Professional”), Sofia Coppola („Lost in Translation”), Michael Mann („Heat”), Pablo Larraín („Spencer”), Ryusuke Hamaguchi („Drive My Car”) sau Bradley Cooper („A Star Is Born”) vor fi de asemenea proiectate în cadrul competiţiei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Wes Anderson va fi recompensat cu Filmmaker Award la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneția

New York Film Festival a dezvăluit filmele de anul acesta, printre care se află și „Poor Things”, „All of Us Strangers” și „Anatomy of a Fall”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un fost astronaut NASA ar putea fi următorul președinte al Statelor Unite