Fiica lui Lucian Blaga și nepotul lui Liviu Rebreanu au devenit membri ai Uniunii Scriitorilor

Fiica lui Lucian Blaga și nepotul lui Liviu Rebreanu au devenit membri ai Uniunii Scriitorilor
Publicat: 24/11/2014, 14:29

Scriitoarea Dorli Blaga, fiica poetului și filosofului Lucian Blaga, a fost validată ca membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, fiind propusă în acest sens de Filiala Târgu-Mureș, secția română, a USR.

Poetul și cântărețul Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, a fost validat ca membru al USR, la propunerea Filialei București, secția Poezie.

Scriitorul Ilderim Rebreanu, nepotul prozatorului Liviu Rebreanu, și Vasile Dâncu, sociolog, profesor și scriitor, au fost aleși membri în Uniunea Scriitorilor, la propunerea Filialei Cluj a USR.

Brândușa Armanca, realizatoare TV în Societatea Română de Televiziune (SRTv), și Nicolae Bacalbașa, medic, scriitor și președinte al Consiliului Județean Galați, au devenit la rândul lor membri titulari ai Uniunii Scriitorilor din România.

Brândușa Armanca și Nicolae Bacalbașa erau membri stagiari ai USR din anul 2010 (din partea Filialei Timișoara), respectiv din anul 2012 (din partea Filialei Iași).

Aceștia au fost primiți în Uniunea Scriitorilor din România pe 17 noiembrie, când au avut loc reuniunile Comitetului Director și Consiliului Uniunii Scriitorilor din România. În acest context, s-au votat propunerile Comisiei de validare a USR privind primirea de noi membri (noi membri validați și membri stagiari deveniți titulari), după cum a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Dan Cristea, președintele Comisiei de validare.

Potrivit acestuia, din Comisia de validare au mai făcut parte Răzvan Voncu, Mihai Zamfir, Gabriela Gheorghișor, Mircea Diaconu, Petru Cimpoeșu și Alex Goldiș, în timp ce din Comitetul Director și din Consiliul Uniunii Scriitorilor din România fac parte, printre alții, Nicolae Manolescu (președintele USR), Varujan Vosganian (prim-vicepreședintele USR) și Gabriel Chifu (vicepreședintele USR).

Dan Cristea a mai spus că membrii Comisiei de validare s-au întâlnit în trei ședințe pentru a analiza dosarele cu propunerile făcute de filialele USR pentru primirea unor noi membri în USR.

El a mai spus că unii dintre noii membri ai USR nu au fost aleși cu unanimitate de voturi, însă toți au îndeplinit cerințele impuse pentru primirea unor noi membri în Uniunea Scriitorilor, între care se numără existența a trei cărți publicate.

Pe lângă Dorli Blaga, Ilderim Rebreanu, Andrei Păunescu și Vasile Dâncu, în Uniunea Scriitorilor din România au intrat, printre alții, Petre Crăciun, Dora Mezdrea, Gabriel I. Năstase, Ion Diaconescu, Mihai Alexe Radu, Brândușa Prepeliță Răileanu, Pavel Balmuș, Marcel Gherman, Ștefan Baghiu, Alexandru Laszlo, Ștefan Manasia, Eugen Pavel, Livia Titieni, Ștefan Afloroaei, Petru Frăsilă, Sántha Attila, Márton Evelin și Szonda Szabolcs.

Printre stagiarii deveniți titulari, în afară de Brândușa Armanca și Nicolae Bacalbașa, se numără câteva zeci de persoane, între care și Petre Răileanu (care era stagiar din 2011), Bogdan Hrib (2011), Cosmin Perța (2012), Mihai Traistă (2012) și Iulia Gorzo (2011).

Primirea noilor membri în USR se face, în condițiile Statutului Uniunii, fără niciun fel de discriminare, conform documentului postat pe site-ul instituției.

Poate deveni membru al USR, pe bază de cerere individuală, orice autor care are cetățenie română, orice autor cetățean străin care domiciliază în România sau orice autor/ traducător de limbă română care domiciliază în străinătate. Condițiile de primire sunt prevăzute de Regulamentul Comisiei de validare.

Membrii USR au mai multe drepturi, între care să participe la activitatea filialelor uniunii, să concureze la proiectele și la programele uniunii, să aleagă și să candideze în alegeri pentru organele de conducere ale USR și ale filialelor, să primească indemnizația de 50% din pensie prevăzută de lege, să primească, în funcție de numărul de locuri alocat USR, prin lege, indemnizația de merit, să dea recomandări de primire în USR.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar