FITS 2015 la final. Bilanț de festival: 2.673 de artiști și invitați, din 70 de țări, și 427 de evenimente în 67 de spații de joc

FITS 2015 la final. Bilanț de festival: 2.673 de artiști și invitați, din 70 de țări, și 427 de evenimente în 67 de spații de joc
Publicat: 24/06/2015, 12:07

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc în perioada 12 – 21 iunie, sub genericul „Growing Smart – Smart Growing”. Timp de zece zile, orașul Sibiu s-a transformat într-o scenă uriașă pentru 2.673 de artiști și invitați, din 70 de țări, care au prezentat 427 de evenimente în 67 de spații de joc, reunind, în medie, 65.000 de spectatori în fiecare zi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Constantin Chiriac, președintele FITS, a susținut o declarație de presă la finalul festivalului: „Am promis la începutul acestui festival o ediție de colecție. A fost o ediție de colecție. Vreau să mulțumesc în primul rând echipei, pentru că sunt atâția oameni care nu se văd și care sunt atât de importanți, fără ei nu ar fi fost posibil miracolul care a avut loc. Mulțumesc tuturor celor care sprijină acest festival (…). Închei cu acest gând: prin excelență se poate crea o stare de normalitate. Noi nu dorim să fim premiați, ci muncim ca să arătăm că în România se poate face un lucru extraordinar, cu voință, credință și putință”.

De buna desfășurare a evenimentelor s-a îngrijit o echipă formată din aproximativ 200 de persoane, care a fost completată de echipa artistică și tehnică a Teatrului Național „Radu Stanca”, de studenți și profesori ai Universității „Lucian Blaga” Sibiu și de un grup de voluntari din România, o comunitate ce a reunit 300 de tineri. În afară de voluntarii români, la succesul festivalului a contribuit un grup internațional format din 27 de tineri din Japonia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud, Canada, Georgia, Germania și Republica Moldova.

Anul acesta au fost puse în vânzare peste 21.000 de bilete la spectacole, care s-au vândut în totalitate.

În total, pentru cea de-a XXII-a ediție a festivalului, s-au folosit un sistem de lumini cu putere de 900 KW și un sistem de sunet de 150.000 W. O macara de 65 de tone și peste 20 de kilometri de cabluri s-au folosit pentru deplasarea și montarea a 87 de tone de decor.

De asemenea, fiecare invitat al festivalului a optat, în medie, pentru cinci nopți de cazare în 26 de unități de profil, contribuind alături de turiștii veniți cu ocazia evenimentului de la Sibiu la încasări importante din taxa hotelieră în această vară.

Anul acesta au fost dezvelite cinci noi stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru actorul și regizorul Klaus Maria Brandauer, regizorul Eimuntas NekroÅ¡ius, dramaturgul și regizorul Joël Pommerat, dramaturgul, regizorul și scenaristul Neil LaBute și pentru regizorul, actorul și dramaturgul Kazuyoshi Kushida.

Evenimentul organizat pe 20 iunie, de la ora 18.00, a fost continuat, de la ora 19.00, printr-o gală, care a adus pe scenă personalitățile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităților și reprezentanții acestora, dar și pe regizoarea Gianina Cărbunariu și pe actorul Marian Râlea, care au primit în semn de excelență pentru activitatea în teatru premiul „Iulian Vișa”, respectiv premiul „Virgil Flonda”. De asemenea, Joseph Melillo, director al Brooklyn Academy of Music (BAM), a primit din partea organizatorilor premiul pentru viziunea și excelența în producerea de evenimente artistice la nivel mondial.

Ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc între 10 și 19 iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor