Prima pagină » Cultură » HISTORY Channel celebrează poveștile femeilor care au scris istorie

HISTORY Channel celebrează poveștile femeilor care au scris istorie

HISTORY Channel celebrează poveștile femeilor care au scris istorie

HISTORY Channel dedică luna martie femeilor care au făcut istorie, continuând să sprijine studiul istoriei în sistemul educațional din România cu o nouă campanie de donație de cărți destinată elevilor și profesorilor din 25 de școli românești, conform unui comunicat remis Gândul de către postul de televiziune.

Campania este intitulată „HERSTORY” și este o continuare a edițiilor din 2019 și 2021, realizate în parteneriat cu Salvați Copiii România și Libris.ro, în urma cărora peste 23.000 de elevi și profesori din 50 de unități școlare din toată țara au beneficiat de cărți de istorie.

Unitățile de învățământ beneficiare sunt din următoarele județe: Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea și capitala – București, cu un număr estimativ de 16.000 de elevi și profesorii lor care vor avea acces la unele dintre cele mai noi titluri din istoria României și a Europei.

Emisiuni dedicate femeilor care au schimbat cursul istoriei, la HISTORY Channel

HISTORY Channel marchează, de asemenea, Luna Femeii prin intermediul unei serii de programe speciale care se concentrează pe poveștile uimitoare ale femeilor care au făcut și chiar au schimbat cursul istoriei:  Goana după submarinele naziste, ce are premiera miercuri, 8 martie, de la ora 23:00, spune povestea puțin cunoscută a Serviciului Naval Regal Feminin (WRNS) care a ajutat la scufundarea temutelor submarine naziste. Mini-seria Autopsie regală (Premiera joi, 23 martie, de la ora 21:00) Alice Roberts, profesor în antropologie biologică, investighează cauza morții a doi dintre cei mai faimoși monarhi britanici, Regele Charles al II-lea și Regina Elisabeta I.

Podcastul HERSTORY

Pe 8 martie, HISTORY Channel  va lansa un podcast special ce evocă 3 personalități istorice feminine mai puțin cunoscute din România: Elena Ghica – una din primele femei alpinist din lume, prima care a urcat pe Vf. Mönch din Alpii Elvețieni, unde e arborat steagul României, Sarmiza Bilcescu – prima româncă avocat și prima din lume doctor în Drept, și Sabina Cantacuzino-Brătianu – un model de personalitate feminină ideal de evocat oricând prin modul său de viață și prin activitatea sa.

Foto: HISTORY Channel

CITEȘTE ȘI: „Triunghiul Bermudelor: În Ape Blestemate”, la HISTORY Channel, în februarie

CITEȘTE ȘI: „Iarna Misterelor” se întoarce din 3 ianuarie, la HISTORY Channel

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și