Prima pagină » Cultură » Imagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră, la New York

Imagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră, la New York

Imagini filmate de Alfred Hitchcock în lagărele naziste, difuzate în premieră, la New York
Imagini filmate pentru un documentar pierdut, realizat de Alfred Hitchcock în lagărele de concentrare naziste, au fost difuzate la New York.

Imaginile-document au fost proiectate ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat „Night Will Fall”, care prezintă istoria din spatele realizării filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat în epocă din motive politice.

Imaginile au fost filmate de soldați special antrenați pentru a imortaliza dovezile atrocităților comise de naziști descoperite de forțele aliaților în lagărele de concentrare. Acestea ar fi trebuit să fie folosite ca dovezi împotriva liderilor germani acuzați de crime de război.

Dar, înainte ca Alfred Hitchcock să finalizeze documentarul „German Concentration Camps Factual Survey”, proiectul a fost oprit, deoarece autoritățile britanice au încercat să încheie o alianță cu Germania împotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, „Night Will Fall”, care spune istoria filmului lui Hitchcock și conține o serie de interviuri cu unii dintre soldații care au filmat imaginile din lagărele de concentrare naziste.

Actrița Helena Bonham Carter și-a împrumutat vocea pentru această producție, fiind naratorul poveștii.

„Night Will Fall” a fost proiectat pe 15 ianuarie, la Museum of Jewish Heritage din New York, și va fi difuzat de HBO la sfârșitul acestei luni, pentru a coincide cu împlinirea a 70 de ani de la eliberarea prizonierilor de la Auschwitz, unul dintre cele mai dure lagăre de concentrare, unde naziștii au torturat și ucis evrei.

La începuturile carierei, cu mult înainte de succesele lui hollywoodiene, cineastul britanic Alfred Hitchcock a regizat o serie de filme ce purtau deja amprenta celui care a fost numit ulterior „marele maestru al suspansului”. În ciuda faptului că a fost nominalizat de șase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele „Psycho”, „Păsările/ The Birds” și „În spatele ferestrei/ Rear Window”, Alfred Hitchcock nu a reușit niciodată să plece acasă cu o statuetă a Academiei de film americane.

Citește și