Joker: Folie à Deux și Deadpool & Wolverine. Două FILME, patru personaje: un supererou, un antierou, un ticălos psihopat și o îndrăgostită

Joker: Folie à Deux și Deadpool & Wolverine. Două FILME, patru personaje: un supererou, un antierou, un ticălos psihopat și o îndrăgostită
Joker: Folie à Deux și Deadpool & Wolverine. Două filme, patru personaje: un supererou, un antierou, un ticălos psihopat și o îndrăgostită. Sursa Foto: Shutterstock
Publicat: 24/07/2024, 00:52
Actualizat: 24/07/2024, 01:28

Walt Disney și Warner Bros., într-o nouă cursă a încasărilor! Eroul Wolverine, antieroul Deadpool, ticălosul psihopat Joker și Harley Quinn, îndrăgostita manipulată să devină la rândul ei o răufăcătoare. 

Ultimii ani marcați de pandemie și de creșterea popularității platformelor de streaming nu au fost prea buni pentru filmele cu supereroi.

DC și Marvel, înapoi în ring

Din 2021, niciun film bazat pe benzile desenate n-a reușit să treacă de pragul de 1 miliard de dolari la încasările globale, așa cum se obișnuia în deceniul anterior, când marile ecrane ale cinematografelor erau dominate de Iron Man, Căpitanul America, Thor, Batman, Superman și de Wonder Woman. Spider-Man: No Way Home a obținut 1,9 miliarde de dolari în 2021.

Pe lângă declinul vizibil în încasări, majoritatea fanilor se plâng pe rețelele de socializare de declinul calității filmelor. Franciza Marvel Cinematic Universe a lui Kevin Feige, copleșită de propriul multivers,  pare să nu își găsească direcția după ce Thanos, cel mai mare răufăcător ficțional din benzile desenate, a fost învins.

Warner Bros. a făcut o resetare după ultimele eșecuri răsunătoare, renunțând la universul extins (DC Extended Universe) debutat acum un deceniu de către Zack Snyder. A anunțat că va începe o nouă franciză în care este implicat regizorul James Gunn:  DC Universe. Dar francizele „Batman” și „Joker” (cu actorii Robert Pattinson și Joaquin Phoenix în rolurile principale) vor rămâne separate.

2024 – Supereroi sau Antieroi?

Warner Bros. a trebuit să reseteze universul DC, renunțând la DC Extended Universe. Marvel Cinematic Universe a avut câteva seriale de succes (Loki, WandaVision), dar și eșecuri masive (She-Hulk, The Marvels). Filmele fazei a patra și a cincea nu s-au bucurat de succesul pe care le-au avut cele lansate în fazele anterioare. Ar putea fi 2024 anul revenirii pentru francizele DC și Marvel?

Animația Inside Out 2  distribuită de Disney a obținut 1,445,645,197 $. Anul 2023 a fost domina de filmul Barbie (care a obținut aproape aceeași sumă), iar 2022, când cinematografia și-a revenit la normalitate după pandemie, nimic n-a putut bate filmul produs de James Cameron, mult așteptatul „Avatar: The Way of Water”, care a obținut peste 2 miliarde de dolari.

Acum 4 zile, Marvel a lansat ultimul trailer al filmului „Deadpool & Wolverine”, iar pe 23 iulie, Warner Bros. vine cu al doilea trailer din continuarea filmului de succes din 2019.

Deadpool & Wolverine încheie un capitol din franciza Marvel

„Deadpool & Wolverine” este nu doar ultimul film din franciza „Deadpool” cu Ryan Reynolds în rolul antieroului pe care îl interpretează din 2016, dar și ultimul film în care actorul Hugh Jackman îl va mai juca pe Wolverine. Actorul a jucat pentru prima oară în acest rol în „X-Men”, acum 24 ani.

Regia este semnată de Shawn Levy, iar scenariul este scris de Levy, Ryan Reynolds, Rhett Reese, Paul Wernick și Zeb Wells.  Filmul explorează o nouă aventură în care Autoritatea de Varianta Temporală (TVA) îl răpește pe Deadpool de la petrecerea sa aniversară și îl trimite într-o misiune alături de Wolverine pentru a schimba cursul istoriei a multiversului.

„Deadpool & Wolverine” a avut premiera pe 22 iulie 2024 la David H. Koch Theater din New York City și este programat pentru lansare în Statele Unite pe 26 iulie 2024.

Joker: Folie à Deux – Lady Gaga și Joaquin Phoenix se apucă de fărădelegi

„Joker: Folie à Deux”, un film muzical psihologic thriller regizat de Todd Phillips, este continuarea succesului răsunător „Joker” din 2019. Joaquin Phoenix revine în rolul principal, interpretând din nou personajul Joker, iar alături de el se alătură Lady Gaga în rolul partenerului  amoros, Harley Quinn.

Distribuția este completată de Zazie Beetz, Brendan Gleeson și Catherine Keener. Filmul este produs de Warner Bros. Pictures și DC Studios, în colaborare cu Joint Effort. „Joker: Folie à Deux” va avea premiera mondială la competiția principală a celui de-al 81-lea Festival Internațional de Film de la Veneția, în septembrie 2024.

Lansarea oficială în cinematografele internaționale este programată pentru 2 octombrie 2024. În Statele Unite, filmul va fi lansat pe 4 octombrie 2024 de către Warner Bros. Pictures.

Citește și:  

DEADPOOL & WOLVERINE, cel mai așteptat film al anului, are un nou trailer  

Fanii „JOKER 2”, convinși că trailer-ul „povestește” tot filmul. Ce au observat în secvențele din „Folie à Deux ”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...