Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu voiau să pară modești. Nu-şi încurajau copiii să aibă pretenții la mâncare.
Familia dictatorială mânca foarte multe verdeţuri și puțină carne.
Dimineaţa, Nicolae şi Elena luau micul dejun împreună. Dacă pentru mulți români este o noutate să comanzi de la Glovo și Freshful, aflați că Elena Ceaușescu a fost prima româncă care a folosit această modalitate.
Ea comanda alimentele pentru ziua respectivă prin telefon de la Sector, direcţia Gospodăriei de partid, care se ocupa de aprovizionarea demnitarilor. Mâncau după meniurile recomandate de medicul familiei, doctorul Schechter.
Soţii Ceaușescu luau masa de prânz tot acasă. Potrivit relatărilor menajerei pentru Adevărul.ro, cuplul nu poftea la alimente apetisante. Că era zi de sărbătoare ori lucrătoare, nu lipsea de la prânzul Ceauşeştilor ciorba de ștevie, de salată, de zarzavat acrită cu borș.
La felul doi, predominau verdețurile: mâncare de spanac cu ochiuri de ouă, ardei umpluţi și mâncare de urzici. Ceauşescu adora să bea zeama de urzici. Și desigur, nu lipsea grătarul de pui şi vită. Mai rar mâncau porc.
Ceaușescu nu mânca niciodată conopidă, legumă necunoscută în satul copilăriei lui.
Nu a băut cafea și nici ciocolată nu a mâncat. În schimb, sorbea ceai cu lapte.
După masă, dictatorul își făcea somnul de după-masă timp de 1-2 ore.
Citește și: CIORBA preferată a lui Nicolae Ceaușescu. O mânca în fiecare zi, chiar și de sărbători