Prima pagină » Cultură » „Les Contes d’Hoffmann”, un spectacol MAGIC pe scena Operei Naționale București

„Les Contes d’Hoffmann”, un spectacol MAGIC pe scena Operei Naționale București

„Les Contes d’Hoffmann”, un spectacol MAGIC pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București îi invită pe iubitorii de cultură – miercuri, 4 decembrie, de la ora 18:30 – la o seară de poveste, în care visurile și iluziile prind viață pe scenă prin capodopera lui Jacques Offenbach, Les Contes d’Hoffmann (Povestirile lui Hoffmann). O combinație sublimă între muzică, poezie și magie teatrală, această operă emblematică promite o experiență de neuitat sub bagheta renumitului dirijor Frédéric Chaslin și în regia vizionară a lui Matteo Mazzoni.

Les Contes d’Hoffmann aduce pe scenă povestea captivantă a poetului Hoffmann, un suflet visător, însetat de iubire și inspirație. Spectacolul explorează cele trei mari iubiri ale sale, Olympia, Antonia și Giulietta, fiecare simbolizând o iluzie, o dezamăgire și, în final, un pas spre autocunoaștere. În fundal, se află confruntarea eternă dintre artă și dragoste, în care Muza, întruchipată de prietenul său loial Nicklausse, încearcă să-l salveze din ghearele demonice ale lui Lindorf.

Opera se desfășoară într-un joc de contraste între comic și tragic, între vis și realitate, captivând publicul prin forța muzicii lui Offenbach, împletită armonios cu momente dramatice și pline de mister.

”Povestirile lui Hoffman” sunt presărate cu momente muzicale care au intrat în istoria operei universale

”Povestirile lui Hoffman” sunt presărate cu momente muzicale care au intrat în istoria operei universale: ”Il était une fois à la cour d’Eisenach”, aria lui Hoffmann din prolog, care dezvăluie sufletul rănit al poetului, ”Les oiseaux dans la charmille”, celebra arie a Olympiei, care va fermeca publicul prin virtuozitatea interpretativă, duetul ”C’est une chanson d’amour”, care redă tandrețea iubirii dintre Antonia și Hoffmann și ”Belle nuit, oh nuit d’amour”, barcarola din actul Venețian, un adevărat imn al seducției și misterului.

Spectacolul beneficiază de o echipă artistică impresionantă, fiecare contribuind cu un strop de magie la această producție spectaculoasă:

  • Regie, mișcare scenică, lighting design: Matteo Mazzoni
  • Scenograf decor: Elisabetta Salvatori
  • Scenograf costume: Roberta Fratini
  • Coregrafie: Beatrice Șerbănescu
  • Video design: Luca Attilii
  • Asistent regie: Claudia Machedon
  • Asistent scenograf decor: Giacomo Callari
  • Distribuția: Lindorf/Coppélius/Miracle: Leonard Bernad, Dapertutto: Vicențiu Țăranu, Hoffmann: Daniel Magdal, Olympia/ Stella: Mădălina Barbu, Giulietta: Crina Zancu, Antonia: Julie Cherrier-Hoffmann – invitată, Nicklausse: Mihaela Ișpan, Spalanzani: Liviu Indricău, Nathanael: Ciprian Pahonea, Crespel: Filip Panait, O voce: Sorana Negrea, Luther: Florin Simionca, Andrés, Cochenille, Franz, Pitichinaccio: Andrei Lazăr, Hermann: Dan Indricău, Schlémil: Daniel Filipescu
  • Dirijor: Frédéric Chaslin – invitat

Cu participarea Orchestrei, Corului, a Baletului Operei Naționale București și a elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”.

Producția aduce un plus de modernitate unei opere clasice

Prin regia inovatoare și elementele de lighting și video design, producția aduce un plus de modernitate unei opere clasice, iar costumele spectaculoase și decorurile ingenioase transformă fiecare act într-un tablou viu, care își schimbă paleta emoțională de la umor la melancolie, de la lumină la întuneric.

Opera”Les Contes d’Hoffmann” prezentată miercuri, 4 decembrie, de la ora 18:30 pe scena Operei Naționale București este o invitație într-un univers în care granițele dintre realitate și fantezie se estompează, iar sufletul este hrănit de frumusețea artei.

Sub îndrumarea maestrului Frédéric Chaslin și a unei echipe de artiști excepționali, această reprezentație promite să devină unul dintre cele mai memorabile momente ale stagiunii.

  • Informații despre stagiunea 2024-2025, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial, de pe pagina de Instagram sau de pe pagina de Facebook.
  • Biletele pot fi achiziționate atât online, cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

Citește și:

DECORATĂ de președinte. Iuliana Tudor, răsplătită cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru cariera în TVR

Certificare UNESCO pentru Târgu Jiu. Operele lui Brâncuși recunoscute internațional

De la mașina cu abur la limuzina prezidențială „Beast”: O evoluție de 124 ani a automobilelor care transportă președinții SUA

Descoperire arheologică: Au fost scoase la lumină VESTIGII vechi de 7.000 ani. Schimbă tot ce înțelegeam despre trecutul României

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și