Mezzosoprana Ruxandra Donose și Ensemble Raro vor concerta pe scena Konzerthaus de la Viena

Mezzosoprana Ruxandra Donose și Ensemble Raro vor concerta pe scena Konzerthaus de la Viena
Publicat: 16/10/2014, 11:40

Ruxandra Donose va concerta, pe 22 octombrie, alături de Ensemble Raro, în sala Mozart a Konzerthaus din Viena, evenimentul reprezentând deschiderea neoficială a celei de-a noua ediții a festivalului SoNoRo, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Renumita mezzosoprană și ansamblul format din Diana Ketler (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel) interpretează compoziții de George Enescu și Gabriel Fauré.

Concertul de la Viena reprezintă deschiderea neoficială a celei de-a noua ediții a Festivalului SoNoRo, care debutează oficial în data de 31 octombrie la Palatul Cotroceni, și va împărtăși publicului austriac spiritul deosebit al evenimentului de la București, desfășurat în acest an sub motto-ul „Bridges/ Punți”.

De la înființarea sa în 2006, festivalul participă frecvent la turnee și concerte nu doar în România, ci și pe cele mai importante scene din lume: Carnegie Hall din New York, Konzerthaus din Viena, Wigmore Hall din Londra, Gasteig din München și YMCA din Ierusalim. Alte concerte SoNoRo au avut loc la Istanbul, Riga, Atena și Kiev. Festivalul SoNoRo are loc, din anul 2011, și în Arezzo, Italia, și din 2013 în Sofia, Bulgaria.

Ruxandra Donose a absolvit Universitatea Națională de Muzică București și și-a continuat studiile la Viena din 1992, sub îndrumarea lui Carol Blaickner-Mayo și Carol Byers. Laureată a numeroase premii naționale și internaționale, Ruxandra Donose este una dintre cele mai apreciate mezzosoprane a generației sale. Cariera sa internațională a debutat la Opera de Stat din Viena. A susținut concerte pe scene în toată lumea, de la Opera din San Francisco, Metropolitan Opera, Royal Opera Covent Garden, Opera Bastille din Paris și până la festivaluri precum Glyndebourne Festival și Salzburger Festspiele, colaborând cu orchestrele filarmonice din Viena, Berlin și München, London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Cleveland Orchestra și Chicago Symphony Orchestra.

Ensemble Raro, unul dintre cele mai creative ansambluri europene de muzică de cameră, este ensemble in residence în cadrul festivalurilor Chiemgauer Musikfrühling Traunstein, Pèlerinages din München, Festivalul SoNoRo din București și Arezzo și Kobe Music Festival din Japonia.

Membrilor săi – pianista Diana Ketler, violoniștii Alina Pogostkina, Erik Schumann și Alexander Sitkovetsky, violistul Răzvan Popovici, violonceliștii Adrian Brendel și Bernhard Naoki Hedenborg – i se alătură frecvent soliști și instrumentiști renumiți, precum Konstantin Lifschitz, Juliane Banse, Mark Padmore, Polina Leschenko, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto, Benjamin Schmid, Baiba Skride, Carolin Widmann, Gilles Apap, Boris Brovtsyn, Boris Andrianov, Marcelo Nisinman și Nabil Shehata.

Ansamblul reușește interconectarea mai multor forme de artă într-un program variat ce îmbină opere muzicale și literare. Ansamblul Raro a susținut concerte la Konzerthaus și Musikverein din Viena, în Wigmore Hall din Londra, în Musashino Hall din Tokyo și în Carnegie Hall din New York și este invitat regulat la festivaluri importante, precum Lucerne Festival, Rheingau Musikfestival, Wiener Festwochen, Boswiler Musiksommer, Cantiere di Montepulciano, Festival dei Due Mondi Spoleto și Zilele Muzicale din Riga.

Ensemble Raro a concertat alături de personalități precum Juliane Banse, Konstantin Lifschitz, Radovan Vlatkovic, Baiba Skride, Daishin Kashimoto, Boris Brovtsyn, Benjamin Schmid, Carolin Widmann, Lars Anders Tomter și Gilles Apap.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu Festivalul SoNoRo din București și Ambasada României la Viena.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
În urmă cu 50 de ani, două surori au ieșit la o pizza și nu...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Nativii care vor trăi șocul amoros al vieții. Vor fi înșelați în noiembrie
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică