Mezzosoprana Ruxandra Donose și Ensemble Raro vor concerta pe scena Konzerthaus de la Viena

Mezzosoprana Ruxandra Donose și Ensemble Raro vor concerta pe scena Konzerthaus de la Viena
Publicat: 16/10/2014, 11:40

Ruxandra Donose va concerta, pe 22 octombrie, alături de Ensemble Raro, în sala Mozart a Konzerthaus din Viena, evenimentul reprezentând deschiderea neoficială a celei de-a noua ediții a festivalului SoNoRo, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Renumita mezzosoprană și ansamblul format din Diana Ketler (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel) interpretează compoziții de George Enescu și Gabriel Fauré.

Concertul de la Viena reprezintă deschiderea neoficială a celei de-a noua ediții a Festivalului SoNoRo, care debutează oficial în data de 31 octombrie la Palatul Cotroceni, și va împărtăși publicului austriac spiritul deosebit al evenimentului de la București, desfășurat în acest an sub motto-ul „Bridges/ Punți”.

De la înființarea sa în 2006, festivalul participă frecvent la turnee și concerte nu doar în România, ci și pe cele mai importante scene din lume: Carnegie Hall din New York, Konzerthaus din Viena, Wigmore Hall din Londra, Gasteig din München și YMCA din Ierusalim. Alte concerte SoNoRo au avut loc la Istanbul, Riga, Atena și Kiev. Festivalul SoNoRo are loc, din anul 2011, și în Arezzo, Italia, și din 2013 în Sofia, Bulgaria.

Ruxandra Donose a absolvit Universitatea Națională de Muzică București și și-a continuat studiile la Viena din 1992, sub îndrumarea lui Carol Blaickner-Mayo și Carol Byers. Laureată a numeroase premii naționale și internaționale, Ruxandra Donose este una dintre cele mai apreciate mezzosoprane a generației sale. Cariera sa internațională a debutat la Opera de Stat din Viena. A susținut concerte pe scene în toată lumea, de la Opera din San Francisco, Metropolitan Opera, Royal Opera Covent Garden, Opera Bastille din Paris și până la festivaluri precum Glyndebourne Festival și Salzburger Festspiele, colaborând cu orchestrele filarmonice din Viena, Berlin și München, London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Cleveland Orchestra și Chicago Symphony Orchestra.

Ensemble Raro, unul dintre cele mai creative ansambluri europene de muzică de cameră, este ensemble in residence în cadrul festivalurilor Chiemgauer Musikfrühling Traunstein, Pèlerinages din München, Festivalul SoNoRo din București și Arezzo și Kobe Music Festival din Japonia.

Membrilor săi – pianista Diana Ketler, violoniștii Alina Pogostkina, Erik Schumann și Alexander Sitkovetsky, violistul Răzvan Popovici, violonceliștii Adrian Brendel și Bernhard Naoki Hedenborg – i se alătură frecvent soliști și instrumentiști renumiți, precum Konstantin Lifschitz, Juliane Banse, Mark Padmore, Polina Leschenko, Radovan Vlatkovic, Daishin Kashimoto, Benjamin Schmid, Baiba Skride, Carolin Widmann, Gilles Apap, Boris Brovtsyn, Boris Andrianov, Marcelo Nisinman și Nabil Shehata.

Ansamblul reușește interconectarea mai multor forme de artă într-un program variat ce îmbină opere muzicale și literare. Ansamblul Raro a susținut concerte la Konzerthaus și Musikverein din Viena, în Wigmore Hall din Londra, în Musashino Hall din Tokyo și în Carnegie Hall din New York și este invitat regulat la festivaluri importante, precum Lucerne Festival, Rheingau Musikfestival, Wiener Festwochen, Boswiler Musiksommer, Cantiere di Montepulciano, Festival dei Due Mondi Spoleto și Zilele Muzicale din Riga.

Ensemble Raro a concertat alături de personalități precum Juliane Banse, Konstantin Lifschitz, Radovan Vlatkovic, Baiba Skride, Daishin Kashimoto, Boris Brovtsyn, Benjamin Schmid, Carolin Widmann, Lars Anders Tomter și Gilles Apap.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu Festivalul SoNoRo din București și Ambasada României la Viena.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar