Prima pagină » Cultură » Muzeul Național de Artă al României a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2015

Muzeul Național de Artă al României a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2015

Muzeul Național de Artă al României a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2015
Muzeul Național de Artă al României (MNAR) din București a primit, pentru al doilea an consecutiv, certificatul de excelență TripAdvisor.

Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Național de Artă al României și reflectă imaginea pozitivă a instituției. În anul 2014, numărul total de vizitatori a fost de 88.150, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

TripAdvisor.com este un cunoscut site de promovare turistică, al cărui scop este să ofere informații punctuale și de actualitate despre diverse obiective turistice, pe baza experienței vizitatorilor. De asemenea, include un forum interactiv dedicat călătoriilor.

Muzeul Național de Artă al României este deținătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească și universală din țară, se arată în comunicatul citat. Înființat în anul 1948, el funcționează în fostul Palat Regal.

MNAR desfășoară o bogată activitate expozițională și acordă o importanță crescândă diversificării activităților pentru public. Astfel, în 2014 au fost organizate la sediul muzeului 210 programe pentru școli, pentru familii și pentru adolescenți și 107 programe pentru adulți, la care au participat în total 16.182 de persoane.

Demersul de accesibilizare a instituției pentru toate categoriile de public a inclus și lansarea tururilor virtuale, accesibile în mod gratuit pe site-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă și Galeria de Artă Europeană), muzeele-satelit – Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul „K.H. Zambaccian” și Muzeul „Theodor Pallady”.

De asemenea, MNAR a lansat în 2014 un tur multisenzorial al Galeriei de Artă Europeană, care cuprinde trei aplicații multimedia și de realitate augmentată, replici tactile, mostre textile, o „bibliotecă de sunete” și „o bibliotecă olfactivă”, realizate în cadrul proiectului ARTtouch dedicat persoanelor cu dizabilități de vedere și auz, finanțat de Fundația Orange România.

Autor

Citește și