Opera Națională din București (ONB) a primit, pentru al doilea an consecutiv, un Certificat de Excelență oferit de TripAdvisor, cea mai amplă platformă turistică online din lume.
Distincția a fost acordată ca urmare a numărului mare de recenzii pozitive postate de utilizatorii acestui site, care au apreciat noua imagine a institiției, și reprezintă un semn de recunoaștere a calității serviciilor pe care ONB le oferă spectatorilor săi de pretutindeni.
Cea mai recentă premieră de pe scena Operei Naționale din București a avut loc pe 11 iunie, când „Giselle”, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet romantic, a revinit în repertoriul instituțiie, într-o nouă versiune coregrafică, semnată de Johan Kobborg și Ethan Stiefel.
FOTO: Facebook/Opera Națională București (Fotografie din timpul spectacolului „Giselle”)
Cei doi coregrafi au adus și adaptat această producție pentru ONB, cu o nouă distribuție, mai mare decât cea inițială, și cu anumite influențe românești, prezente în costumele create de Natalia Stewart și decorurile lui Howard Jones.
Subiectul acestei montări este plasat în secolul al XIX-lea, mai aproape de perioada în care a fost creat baletul, iar coregrafia a fost adaptată după versiunea lui Marius Petipa, dar cu mai multă mișcare, pasiune și acțiune, se precizează pe site-ul operanb.ro.
FOTO: Facebook/Opera Națională București (Fotografie din timpul spectacolului „Giselle”)
„Am vrut să aducem povestea mai aproape de noi, atât cât era posibil din punct de vedere estetic pentru un spectacol care trebuie să fie mare, bogat, dar în același timp contemporan, cu linii clare, curate”, a explicat coregraful Ethan Stiefel. „Nu am dorit să-l reproducem greoi, cu aspect învechit, prăfuit. Am căutat să-i dăm un aer proaspăt din toate punctele de vedere, și în ceea ce privește decorurile și costumele”, a adăugat el.
FOTO: Facebook/Opera Națională București (Fotografie din timpul spectacolului „Giselle”)
„Cred că povestea baletului «Giselle» este pur și simplu fascinantă”, a completat coregraful Johan Kobborg.
„Ea atinge două aspecte ale vieții și dragostei. Realismul și acel realism pe care ni-l creăm prin imaginație și pe care îl credem adevărat. Sunt fascinat de motivele pentru care oamenii acționează într-un fel sau altul, care este gândul din spatele fiecărei acțiuni și, adesea, găsesc aceste lucruri mai interesante chiar decât reacțiile lor. Câteodată, ne dăm seama prea târziu de ceea ce avem, iar Albrecht este în această situație”, a conchis el.